pomoc!!
mohu se zeptat?? mam větu Where
where you/did you go last night? … co tam mam dat a proč?? dekuju
Komentáře k článku: Minulý čas prostý (past simple)
pomoc!!
mohu se zeptat?? mam větu Where
where you/did you go last night? … co tam mam dat a proč?? dekuju
Where (were you / did you) go last night.
Where (were you / did you) go last night.
Re:
Where were you – kde jsi byl
Where did you go – kam jsi šel
dekuju
dekuju moc
Stručně a přesně vysvětleno. Díky, moc mi tento článek pomohl.
Dobry den, chcela by som sa spytat na jednu vetu: aky by bol preklad vety:
„Kym sme sa rozpravali, zapadlo slnko.“Boli by tam i nejake ciarky? Ak
ano,preco?
Dakujem za radu. Zuzana
Dobry den, chcela by som sa spytat na jednu vetu: aky by bol preklad vety: „Kym sme sa rozpravali, zapadlo slnko.“Boli by tam i nejake ciarky? Ak ano,preco?
Dakujem za radu. Zuzana
Re:
While we were talking, the sun set. (s čárkou)
nebo:
The sun set while we were talking. (bez čárky)
Dakujem velmi pekne, ale preco tam ta ciarka je? Prave to ma zaujima, kde sa tie ciarky maju pisat. O relative clauses viem , ale toto asi nema nic spolocne s tym. Dakujem velmi pekne. S pozdravom Zuzana
Dakujem velmi pekne, ale preco tam ta ciarka je? Prave to ma zaujima, kde sa tie ciarky maju pisat. O relative clauses viem , ale toto asi nema nic spolocne s tym. Dakujem velmi pekne. S pozdravom Zuzana
Re:
Tak to se snadno napraví. Přečtěte si můj článek o čárkách v angličtině (hledejte pod interpunkcí v sekci gramatika)
Dakujem velmi pekne
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se na Vašich stránkách zabýváte problematikou vazeb used to a I´m used to. Pod jakým heslem to najdu. Děkuji
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se na Vašich stránkách zabýváte problematikou vazeb used to a I´m used to. Pod jakým heslem to najdu. Děkuji
Re:
Je zde článek s názvem „Co znamená USED TO“ – použijte např. rozšířené vyhledávání a hledejte v titulcích článků heslo ‚used‘.
Časy mi dělají veliké problémy…můžete mi prosím poradit?
Nepravidelná slovesa v minulém čase chápu,(dává se tam druhá forma
z tabulky, -ed již se nepřidává) ale co ten třetí tvar- příčestí
minulé? Vůbec nevím co to je.
Také nevím rozdíl mezi was a were – kdy se které používá? Myslela jsem
že were je pro množné, ale vy tu máte v diskusi „Where were you – kde
jsi byl“.
Re:
minulé příčestí se používá např. v trpném rodě – byl probuzen – WAS WOKEN UP nebo v dokonavých časech (anpř. předpřítomném). K tomu ale jistě dojdete.
Sloveso BÝT má v minulosti dva tvary – WAS a WERE.
I WAS, YOU WERE, HE/SHE/IT WAS, WE WERE, YOU WERE, THEY WERE.
děkuji
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.