Help for English

Battlestar Galactica

 

Právě jsem dokoukal na season finale třetí sezóny. Opravdu úžasný konec. Už se těším na pokračování.

Jinak souhlasím plně s výše uvedenými názory manželů scifistů.

Season 4 mají v prodeji ve čtyřdiskové sadě, FINAL SEASON má t aky čtyři disky, a ještě to nevyšlo, je to zatím v předprodeji.

to MAREK: Jojo to chce koupit prvnich deset dilu a pak mit kamarada se Scifi kanalem :-). Jinak se to zatim neda.

Ale to já zase ne. Stáhnout bych si to mohl z internetu, no problem… ale to už nedělám. Já si na to rád počkám. :-)

Ja vim to je vecne dilema, zrovna jsme se o tom bavili doma, ja jsem k vanocum koupila synovi z amazonu.com Dinosaury (serial 4 sezony – kdysi tu taky bezel) a Eureku 1. sezonu pro nas, protoze to ma spatny region musela jsem prepnout vypalovacku a prepalit si to (jinak si to ani nespustim, protoze zadna z peti vypalovacek co tu mame nam nebezi ve vsech regionech, vam snad ano?. Pokud jo tak jaka znacka. No a taky dejte malemu diteti originalku do ruky, ty DVDcka fakt nejsou na to stavena.) Dle meho uz tim, ze to Amazon.com proda mimo region byl porusen zakon, protoze od toho tu ty regiony jsou.
To same kdyz nam kamarad z Kanady privezl filmy (nakoupene). Takze jsem porusila uplne stejne zakony jako bych to stahla. :-(
Uplne stejne zakony porusuju, kdyz tady pred vanoci nakoupim filmy – ceske a poslu onomu kamaradovi do Kanady. Tam se pak cas od cas sejde tamnejsi cesko-slovenska komunita a tyhle filmy si pousti, protoze bohuzel jinak ten kontakt s domovem je mizerny. Co pak s tim, z meho hlediska to prispiva ke multikulturnosti, protoze jejich decka, uz rodili americane / kanadane, maji alespon nejakou predstavu o kulture zeme z ktere pochazi jejich rodice. Tahle debata fakt nema reseni :-)
Kdyby to slo tak si kanal Scifi zaplatim, protoze odebiram jejich casopis abychom meli povedomi co se vysila ve scifi zanru a zaroven se tim trapim s anglictinou :-).

Ale neda me se nezeptat tak co, jak se vam libi kdo je Cylon? Taky jste byl tak sokovan? :-)

Jo a Marku kouknete jestli mate u te treti sezony nejake bonusy, protoze bych v nich meli byt ty webisody. My to meli jako box tri sezon a minniserie a zadne bonusy u toho nebyly. Pokud je tam mate tak se na ne kouknete, je to v podstate to co do serialu nedali, ale urcite to stoji za to videt.

No, nevím, to s těmi regiony vidím trochu jinak. Úplně stejné jako stáhnout si to přece není, protože jste za ten film/seriál zaplatila, sice jiné společnosti, ale legálním držitelem jste. To, že si to někdo chrání pro trh tady nebo tam je něco jiného. Amazon.co.uk např. běžně DVD regionu 1 prodává, pouze dodání trvá déle. Nemyslím si, že by se dopouštěli porušení jakýchkoliv práv. to si myslím tak velká společnost nemůže dovolit.

To s těmi Cylony na konci třetí série… jo, určitě jsem čekal, že to budou nějaké zásadní postavy, konkrétně tyto jsem samozřejmě nepředpokládal.

Moje dilema není jen v legálnosti/ne­legálnosti, ale hlavně v tom, jestli to mám někde na harddisku, a nebo jestli to mám v hezké krabičce na DVD, s bonusy, s úvodním menu… atd.

Já mám v té třetí sérii nějaký bonus disk „The story so far“, ještě jsem nekoukal, co na něm ale je.

Těmi „webizodami“ myslíte co? Na „Razor“ je jako bonus 7 „minizod“, které se odehrávaly za první války se Cylony – byl tam mladý Will „Husker“ Adama. To je ono, a nebo to má být ještě něco jiného?

1. No Prcek ma na tech Dinosaurech jasne napsano, ze se to nesmi kopirovat ani pro domaci – vlastni potrebu.
2. Jojo to jsou jedny z nich Razor Flashbacks patri vlastne k Razoru (tedy pokud si to pamatuji dobre, uz v tom zacinam mit docela zmatek), jeste je The Resistance odehravajici se na Caprice (mezi druhou a treti sezonou a o te jsem cetla, ze ji dali ke treti sezone, ale my ji tam nemame, tedy aspon doufam, protoze ja na ty webisody narazila az po tom co jsem to uz davno dokoukali) a pak je The Face of the Enemy odehravajici se mezi 10 a 11 dilem 4 sezony. Prvni dve jmenovane nejsou nijak podstatne, takze kdyz je clovek neuvidi tak v podstate o nic neprijde, ale The Face of the Enemy bych rekla, ze teda je docela dost podstatne aby v navaznosti clovek pochopil proc se stane to co se stane.
Tady lze vsechny webisody poridit http://www.bsg.cz/ a myslim, ze je to i legalni. :-)
3. Takze si ted muzet poridit prvni desitku ze 4. nebo pockat jestli to nebude cele, ja bych to radeji kupovala po jedne sade, protoze nikdy nevite poradne co ta krabice obsahuje, ty informace byvaji hodne orezane, abyste pak nemel 2× to same. Pamatuji si, ze kdyz jsem kupovala ty prvni tri sezony tak jsem narazila i zvlast na tu miniserii a protoze jsem poradne nevedela, ktera bije :-), tak jsem si rekla, ze ji kdyz tak koupim dodatecne a ona nahodou v tom baliku byla, ale amazon to tam vubec neinzeroval. Ja tedy radeji nakupuji vzdycky nejaky „box“, protoze predpokladam, ze tam nebudou stejne veci.
4. My jsme se doma na bonusy nenaucili koukat takze ani poradne nevime co tam je a kdybych o tech webisodach necetla na internetu tak bych o nich ani nevedela. A co inzerujou na krabicich neprectu, protoze jsem strasnej lempl na noseni bryli. Budu se muset na ty krabice od BSG poradne kouknout :-). Proste jsme se s originalkama neszili :-) a navic me docela rozciluje, ze si mam cist a koukat na ty ruzna varovani o kopirovani atd. kdyz uz jsem si to jednou koupila. Mohli by to treba nechat u DVDcek z pujcovny, ale u tech originalek je to docela otrava. Nez najdu dil u ktereho jsme skoncili tak me u toho Humanfrog vestinou usne :-).
5. Jinak co se tyce krabicek, tak to je prave to co nas docela nici. Mame doma pres tisic knih + odborna literatura a ted si k tomu prictete nejakou desitku alb znamek a DVDcka: komplet ST-The Next Generation v peknych plastovych boxech, bedna plna Babylon 5, 6 sezon Hercula Poirota, ted se k tomu pridali Prckovo DVDcka, takze mam treba doma zakaz nakupovat rozsahle serialy typu Akta X a SG :-). Pridejte ctyri psiny, dva dospele a jedno dite a potrebujete bud nafukovaci dum nebo domecek jako klicka – se myslim jmenovala jedna dobra sci-fi povidka :-).

Ale tohle melo byt o BSG a ne originalkach a Amazonu a jine moje blaboly :-D.

Je tady nekdo kdo videl puvodni BSG z roku 1978? Na jednu stranu by me zajimala, ale obavam se, ze to dost zklame.

Ono tyhle staré věci jsou prostě takové staré a moc se na to koukat nedá. Nevím. Ale prostě dnes se seriály točí jinak. Asi bych si to nepořizoval, protože vím, že bych se na to asi nevydržel dívat.

Ja vim podobny problem mame s Babylonem 5 prvni sezona nekdy z roky 1993. Proto se nam desne libil britsky serial Life on Mars, je to z doby kdy se odehravaji Profesionalove (to nevim jestli jeste nekdo pamatuje), ale nove natocene jako dnesni serialy a ma to jen dve sezony, jasne ukoncene, zadna natahovacka. Pokud mate Marku trochu rad detektivky/kri­minalky tak doporucuju. Americani si ted toci svoje dily, ale ty neznam a ani na ne nemam chut koukat aby me to neskazilo radost.

Já mám podobný problém i s X-Files, už je to prostě starší a s novými seriály se to prostě srovnávat nedá. Ale koukám na to stejně, ale jen tak z nostalgie. Byl to jeden z prvních velkých seriálů.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.