Dotaz
Pane učiteli, jsem samouk. Prosím, proč by nebyla správná konstrukce této věty: I started reading the book last month but I haven't finished yet. Děkuji. Milan
Komentáře k článku: Present Perfect A
Dotaz
Pane učiteli, jsem samouk. Prosím, proč by nebyla správná konstrukce této věty: I started reading the book last month but I haven't finished yet. Děkuji. Milan
Dotaz
Re: Dotaz
Protože za tím je ještě to zájmeno IT. „Finished yet it“ je nesmysl.
dÍK
Tato stránka mi velice pomohla a je super
Dobrý den, když napíši test a dám „vyhodnotit“, zobrazí se mi správné a špatné odpovědi, ale procentuální hodnocení ne. V profilu tento test také nemám, takže se k němu nemohu zpětně vrátit. Je to chyba na mé straně? Děkuji
Dobrý den, když napíši test a dám „vyhodnotit“, zobrazí se mi správné a špatné odpovědi, ale procentuální hodnocení ne. V profilu tento test také nemám, takže se k němu nemohu zpětně vrátit. Je to chyba na mé straně? Děkuji
Re:
Ne, toto je starší test, který byl vytvořen jinou technologií. Tam některé ty lepší funkce nejsou.
Chyba?
Dobrý den. v otázce „When _____ to the cinema?“ je volba „have you last been to“. Neměla ta volba být bez toho TO? Tzn. „have you last been“?
Chyba?
Dobrý den. v otázce „When _____ to the cinema?“ je volba „have you last been to“. Neměla ta volba být bez toho TO? Tzn. „have you last been“?
Re: Chyba?
To je fakt, ale stejně je ta odpověď špatně.
1) ne, jenom I'VE BEEN A TEACHER SINCE…
2) ne, je tam LAST MONTH, musí být minulý.
Re:
tomu nerozumím… jak to myslíte?
Ach jo, kdo říká, že angličtina je lehká? Nějak mě to pořád nejde.
pecka
Dotaz
Krásný den pane Víte,
mám jeden nesmělý dotaz. Bylo by u otázky č. 9: „Hey,
what's new?“ – „Well, I ________ in Prague now.“ možno použít
„have lived“? Jedná se přeci o změnu. Nebo v tom hraje nějakou roli
slůvko now? Předem moc díky za objasnění.
Dotaz
Krásný den pane Víte,
mám jeden nesmělý dotaz. Bylo by u otázky č. 9: „Hey, what's new?“ – „Well, I ________ in Prague now.“ možno použít „have lived“? Jedná se přeci o změnu. Nebo v tom hraje nějakou roli slůvko now? Předem moc díky za objasnění.
Ale nejedná se o změnu. Změna by byla např. ve větě „přestěhoval jsem se do prahy“. Vy tu ale neříkáte, co se STALO, ale co JE TEĎ. Proto přítomný čas.
Ale nejedná se o změnu. Změna by byla např. ve větě „přestěhoval jsem se do prahy“. Vy tu ale neříkáte, co se STALO, ale co JE TEĎ. Proto přítomný čas.
Re: Re: Dotaz
A v případě, že bychom vynechali slůvko „now“? Říkal bych tím dle mého, že dříve jsem zde nebydlel, ale teď už zde bydlím. Pak by byl předpřítomný čas prostý možný?
Re: Re: Dotaz
A v případě, že bychom vynechali slůvko „now“? Říkal bych tím dle mého, že dříve jsem zde nebydlel, ale teď už zde bydlím. Pak by byl předpřítomný čas prostý možný?
Re: Re: Re: Dotaz
Ne, NOW na to nemá vliv. Leda že byste chtěl říct, že už za svůj život někdy ŽIL v Praze.
Prostě, ta věta neříká, CO SE UŽ STALO ale CO JE TEĎ.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.