Help for English

Jak se učit English?

 

Napište, jakými způsoby se učíte.

Já k učení používám stránku helpforenglish.cz a eeyore.uh.cz
Dále taky se učím tak, že si pustím film a zapnu anglické titulky. Vezmu si taky sešit, do kterého si zapisuji slovíčka a fráze, kterým nerozumím. Až se všechna slovíčka naučím, kterým jsem nerozuměl, tak si film pustím bez titulků a pokouším se co nejvíc porozumět.
Někdy si také čtu články na wikipedii nebo si čtu nějakou knížku od Penguin Readers.

Web HFE
Papírová učebnice (Angličtina pro samouky)
Dopisování
Čtení zjednodušených knih
Software pro učení gramatiky (Domácí učitel angličtiny)
Software pro učení slovíček (Language Lab, vřele doporučuji!)
Google (hledání výrazů v uvozovkách)
Výkladový slovník (Cambridge, TheFreeDictionary)

Web HFE
Učebnice Time to talk
English Grammar in Use – modrý Murphy
Grammar no problem – FRAUS
What are you good at – Julišová
Really 100 pharasal verbs – OXFORD
Způsobová slovesa, Předložky, Časová souslednost – INFOA
Zjednodušené knížky
Macmillan Essential Dictionary
Longman Dictionary of Contemporary English

Merriam-Webster Unabridged Dictionary – dobrý slovník

Gilmore Girls (:-P) jít postupně, pomalu. Každý díl přehrávat tolikrát dokud nebudu rozumět všem slovům. (nejprve S titulky, později bez nich)… Přeložit si každé slovo, každou větu, které né zcela rozumím. Vypsat si všechny fráze, jež by se mohly v budoucnu hodit, nebo zní zajímavě, nebo bych je nedokázal sám stvořit.

příklady jen z prvního dílu!!: ‚I should get going.; I‘m just screwing with your mind.; Anything in there not resembling a breakfast cereal?; I'm still fuzzy on what's fun about sittin in…;Let me get this out.;I had dibs on being the bitch tonight.;
slovíčka z prvního dílu: crabby, snippet, grunt, dense, stud, flagellation; to pull a bank job; spitting image.

Jestli to takhle vydržíš dělat do třetí řady (včetně), tak máš CPE certifikát skoro jasný (když si aspoň jednou na nečisto uděláš testík)

Pro učení je IMHO nejlepší nástroj internet (protože rozšiřuje právě znalosti okolo internetu)
V první řadě tento web – to je jasné – :-)

Sám jsem nejdřív trénoval jednodušší angličtinu na chatu při ICQ poolu,ale teď jsem přešel na „drsnější“ způsob, a sice na diskuzním fóru o poolu:
http://www.thebilliardspost.com/…iewtopic.php?53.0

Mám tam určitě hodně chyb, ale na druhou stranu jsou to těžké věci okolo fyziku apod…
Doporučuji tento způsob jako jeden z nejefektivnějších !, ale je dobré mít specifické hobby (čím „specifičtější“- tím lépe)

Další dobrý typ (pro výslovnst)- je najít si nějaké americké filmy ,a každý si pustit 15 x krát v původním znění (poprvé česky),(podruhé v angličtině s českými titulky, potom v angličtině s anglickými titulky- takhle až do čtrnáctého shlédnutí, a nakonec bez titulků, takto jsem to udělal já a velmi toto doporučuji)
Vhodnější je film ze současnosti z „vášnivými“ dialogy – Já znám nazpaměť filmy: Paycheck, Mezi námi děvčaty, a Tajemný let
Spoustu vět a frází z těchto filmů už nikdy nezapomenu…
Mám to puštěno při trénování poolu, atkže se učím dvě věci najednou :

Pro začátečníky jeden dobrý typ :

Nalepit si na každou věc v baráku nálepkou s s anglickým překladem např. žárovka, koberec, strop, květináč…atd
(lightbulb, carpet,roof,flower-pot…atd)

Samozřejmě všechny možné staré i nové učebnice a taky psaní si do sešitu celé věty ,a kráké články…

Slovník (nějaký lepší)…

Je toho hodně ,co by se dalo poradit

Thank you very much. :-)

Nejlepší stránka pro studium angličtiny je www.nonstopenglish.com , je plná testů od začátečníků pro pokročilé a všechny testy se ukládají ve vašem profilu, a proto přesně víte, které testy jste již udělali. Jsou to testy interaktivní a hned se vyhodnocují a ukazují co jste udělali špatně.

Ještě k těm GILMORE GIRLS – tahle ‚soap opera‘ a jakákoliv jiná, je super pro procvičování angličtiny… naučíte se tak spousty hovorových obratů… ale tvrdit, že pak máte CPE v kapse, to je nesmysl. Zkuste se jen podívat na jeden vzorový CAE nebo CPE test, a uvidíte, že to je o něčem úplně jiném. Co najdete v části READING či USE OF ENGLISH nemá s GILMORE GIRLS a ani s běžnou mluvenou angličtinou co do činění – často tam jde o formální angličtinu, četní mezi řádky, slovní zásoba na skutečně vysoké úrovni (slovíčka, která ve filmech a seriálech NIKDY neuslyšíte – protože se v běžném mluvení prostě nepoužívají), gramatické vazby, které také patří spíše do novinových článků či formálních dopisů… ne, na CAE ani CPE vám seriály nestačí.

Já jsem udělal v učení jednu OBROVSKOU CHYBU a to je chyba nezajímat se – př. chodim na školu technického směru a třeba příkaz „scatter“ – umim použít,naprogra­movat,navrhnou­t, umim spočítat a nikdy jsem to slovíčko nepřeložil do čj – a dokud to člověk neudělá, tak nemá šanci pak to slovíčko použít i když mu vlastně rozumí. A takovejch slovíček jsem znal stovky – názvy kapel, písniček, příkazy v počítači. (Třeba RIP je směrování v síti a pokud se nepodivate do slovniku že je to roztrhnout/ro­zervat, tak .. prostě je duležité se zajímat = tohle je teda divnej příklad – RIP je v pc zkratka Routing Internet Protocol – ale je to dobrej příkald nezajímaní se o anglický text / vyznam)

Takže z tohod plyne ponaučení : PÍŠI SI SLOVÍČKA, KTERÉ POTKÁM A NEOROZUMÍM JIM. Je to pomalá metoda ale jde to zrychlit, prostě mrknu na nějakou anglickou stránku a tam prostě hledam slovička co neznám – Další metoda je vygooglovat si (odkaz někde mam , kdyby někdo chtěl) NEJPOUŽÍANĚJŠÍCH 5000 SLOV a tam pilovat slovní zásobu (BTW: pokud nevíte jestli „a“ nebo „the“ tak spíš „the“ – statisticky je 2–3× vyskytovanější :-D – to neni sravné pro učení angličtiny ja jen pro zajímavost, co do písemky jako tip) . Denně si píši cca 80–90 slovíček – spousta lidí řiká max 12 denně a pravidelně, to beru jako nesmysl. By se člověk zcvoknul kdyby si celej den opakoval 12 slovíček. Lepší je jich jet těch 80 s tim, že se ani nečeká, že se je člověk naučí spíš je to takovej „nástřel“ ono si s tim mozek poradi časem. Je to muj styl, nikomu ho nevnucuji ale z meho pohledu je to to nej.

Ke gramatice nic nemam : Od toho je tahleta vyborna stranka.

Co se týče použití tak sleduji filmy, seriály apod. A také na youtube sleduju pistně s textem : http://www.youtube.com/watch?… (I kdyz to neni idelani na uceni anglictiny, tak to cloeku prece neco da, krom toho je to pekna pisnicka.)

Jo a jinak (doufam, ze se smeji odkazy) posilam link na ty sva slovicka (kdyby nekdo chtel) :

http://www.social-engineering.eu/slovicka.pdf

Tohle je třeba přklad, link co jsem poslal je na pisnicku „Omen“ (slovink rika: osudove znameni, předvěst) – taky jsem se nezajimal :-( .. ale tohle mi spíš jen proklouzlo mezi prsty. :o)

Řekl bych, že nejsi jediný, kdo si píše tolik slovíček denně. Já se dívám na Stargate Atlantis a z jednoho dílu mám asi 80 – 100 slovíček, takže mám se pořád co učit. Hlavní je, aby to člověka bavilo, pak to jde samo. Současně pracuji s knihou English Grammar in USE for intermediate learners a výkladovými slovníky Oxford Wordpower a Oxford Essential Dictionary. Tyto tři knihy doporučuji každému studentovi angličtiny, za ty peníze to opavdu stojí. Ještě přemýšlím o koupi knihy English Vocabulary in USE for pre-intermediate learners.

Koukněte na tento zábavný test.

http://www.eclecticenglish.com/…tations.html

:-)

Oni ten Oscar Wilde citát číslo 2, 5, a 8 trochu zblbli. Takto by to snad mělo vyjít:

2. „Experience is the name everyone gives to their mistakes.“

5. „I can sympathize with everything, except suffering.“

8. „A man cannot be too careful in the choice of his enemies.“

zdravim, abych pravdu rekl, tak v posledni dobou toho moc ohledne anglictiny nedelam, teda alespon ne s cilem se naucit nejaka slovicka, gramatiku,… Bezne se divam na Friends, obcas Eng. grammar in use, kazdodenne neco ctu a hledam na netu(del.icio­.us,google,dig­git), udrzuji vztahy s lidmy v ruznych net komunitach, take posloucham spoustu hudby(last.fm)nebo jen tak raio(radiotime­.com), kdykoli se neco chci naucit tak tutorialy jsou zase jen v anglictine(lyn­da.com,youtube­.com).(uz bylo na case udelat tecku :D) Obcas uceni se v anglictine ma sve nevyhody, nazvy nekterych veci proste v cestine neznam, uz me to parkrat dostalo do „zajimavych“ situaci . omlouvam se za neprehlednost, absenci tecek, carek, hacku a jine interpunkcni haveti, holt degenerace :)

docela by mě zajímalo jak se dostal ty Marku na tak dobrou úroveň znalosti angličtiny. Co všecko si absolvoval. Jestli bude čas, poreferuj :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.