spokojenost
Vzhledem k tomu, že tohle cvičení nem ám rád, tak jsem se svými 4 chybami celkem spokojen, ale doufám, že příště už to budou tři, protože to začínám vychytávat, na co si mám dávat pozor.
Komentáře k článku: Extra words: The Grand Canyon
spokojenost
Vzhledem k tomu, že tohle cvičení nem ám rád, tak jsem se svými 4 chybami celkem spokojen, ale doufám, že příště už to budou tři, protože to začínám vychytávat, na co si mám dávat pozor.
spokojenost
Re: spokojenost
Neboj, já se budu snažit vymýšlet lepší a lepší špeky.
Ahoj, zajímalo by mě, proč je ve větě: „good Lord has given us“ předpřítomný čas? To jako že nám ho dal a ještě může dát něco jiného?? Mohl by tam být i minulý prostý čas?
Ahoj, zajímalo by mě, proč je ve větě: „good Lord has given us“ předpřítomný čas? To jako že nám ho dal a ještě může dát něco jiného?? Mohl by tam být i minulý prostý čas?
Re:
Jde o to, že věta má přítomný význam – je to něco, co MÁME od boha, mluvíme o tomto kaňonu, který JE tady a teď, JE to dar od něho.
Re: spokojenost
Neboj, já se budu snažit vymýšlet lepší a lepší špeky.
Re: Re: spokojenost
Špeků je tam dost.
tak jo
tak na to, že je to pro uppery,tak jsem celkem spokojená s 67%…
Pekne si me nachytal na delce reky
Re: ty square miles!!!
A to si představte, jaký by se strhl protest, kdybych něco takového dal ve škole do písemky…
tak tohle cviceni jsem totane po..... , zkusim se k nemu vratit jindy… protoze jsem snad uplne tupa, chyby vidim, az kdyz jsou napsane… a samozrejme jim rozumim a nechapu jak jsem to mohla prehlidnout…
Dotaz
Dobrý den, pokud bych bral třetí řádek jako správný a ve čtvrtém vynechal slovo „and“, pak dostanu větu. The park that covers well over one million acres is more than twice the sice of … (park, který zabírá vice než půl minilonu akrů, je téměř dvakrát větší …) Je tato věta špatně? Pokud ano v čem? Chybí tam snad čárky? Děkuji
Dotaz
Dobrý den, pokud bych bral třetí řádek jako správný a ve čtvrtém vynechal slovo „and“, pak dostanu větu. The park that covers well over one million acres is more than twice the sice of … (park, který zabírá vice než půl minilonu akrů, je téměř dvakrát větší …) Je tato věta špatně? Pokud ano v čem? Chybí tam snad čárky? Děkuji
Re: Dotaz
Jenže potom nemůžete v tom řádku vynechat OF, když tam vynecháte AND, a není to správně.
Re: Re: Dotaz
… aha, to je pravda, toho jsem si nevšiml, že by tam byla dvě slova k vypuštění. Pokud ale od tohoto faktu odhlédneme, zeptám se ještě jednou. Byla by tato věta správně nebo by postrádala čárky uvozující „defining/undefining“ vedlejší vztažnou větu? Děkuji za odpověď.
Re: Re: Dotaz
… aha, to je pravda, toho jsem si nevšiml, že by tam byla dvě slova k vypuštění. Pokud ale od tohoto faktu odhlédneme, zeptám se ještě jednou. Byla by tato věta správně nebo by postrádala čárky uvozující „defining/undefining“ vedlejší vztažnou větu? Děkuji za odpověď.
Re: Re: Re: Dotaz
Potom by to bylo správně.
ten je zajimavej
Re: Re: 15 miles
Pořád je to matoucí. Taky jsem nad tím špekulovala a marně dolovala z hlavy kolik stop má jedna míle…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.