nooo, tak
teda nic moc lehkýho-62%, ale neru na vědomí to upozornění…mohlo by
být:
more recently........creatures BECAME cattle?
jinak fakt dobrý, i když mi přišlo, že upper-i články na doplnování
jsou skoro stejně těžký…
Komentáře k článku: Cloze: The Sahara Desert
nooo, tak
teda nic moc lehkýho-62%, ale neru na vědomí to upozornění…mohlo by
být:
jinak fakt dobrý, i když mi přišlo, že upper-i články na doplnování
jsou skoro stejně těžký…
77 pct
můj dotaz zní: proč nejde yet still over 8000 years ago A v druhý větě neukecám slůvko itself, co?
77 pct
můj dotaz zní: proč nejde yet still over 8000 years ago A v druhý větě neukecám slůvko itself, co?
Re: 77 pct
YET je v pořádku, přidal jsem ho do odpovědí. ITSELF se do druhé nehodí, muselo by být např. THE SIZE ITSELF IS… (tady by to bylo zdůrazňovací zájmeno, ale nevím, z jakého důvodu by člověk slovo SIZE zdůrazňoval. No ale stejně do věty, která tu je, se ITSELF nehodí ani gramaticky ani významem.
nooo, tak teda nic moc lehkýho-62%, ale neru na vědomí to upozornění…mohlo by být:
jinak fakt dobrý, i když mi přišlo, že upper-i články na doplnování jsou skoro stejně těžký…
Re:
jako že z tvorů se staly krávy? To zní dost nepravděpodobně.
Re:
jako že z tvorů se staly krávy? To zní dost nepravděpodobně.
Re: Re:
nneee, to ne, že by se z tvorů staly krávy…to jsem myslela jinak, já jsem to pochopila, že-tedka to řeknu svými slovy-že jeden z nejrozšířenějších nebo nejzastoupenějších druhu(co se týče počtu) se stal dobytek, že se rozrůstal…ale to neva
Re: Re:
nneee, to ne, že by se z tvorů staly krávy…to jsem myslela jinak, já jsem to pochopila, že-tedka to řeknu svými slovy-že jeden z nejrozšířenějších nebo nejzastoupenějších druhu(co se týče počtu) se stal dobytek, že se rozrůstal…ale to neva
Re: Re: Re:
Ano, to chápu, jak to myslíte, ale když se to řekne takto… ONE OF THE MOST… BECAME CATTLE – potom to znamená právě to, že se z těch tvorů staly krávy. To by muselo být položeno obráceně: CATTLE BECAME ONE OF THE MOST… (dobytek se stal jedním z…)
další možnosti?
Mohlo by v první větě být „called“?
další možnosti?
Mohlo by v první větě být „called“?
Re: další možnosti?
No, teoreticky ano… otázkou je, jestli by to tak někdo řekl. Ale na googlu jsem našel 4 případy spojení ‚on the continent called africa‘… Nicméně tuto odpověď jsem přidal mezi správné.
Re: další možnosti?
No, teoreticky ano… otázkou je, jestli by to tak někdo řekl. Ale na googlu jsem našel 4 případy spojení ‚on the continent called africa‘… Nicméně tuto odpověď jsem přidal mezi správné.
Re: Re: další možnosti?
Mohlo by být i „named“ ? (1 výsledek v googlu
Re: Re: Re: Re:
jo, jasně, už mi to docvaklo…já jsem to chápala obráceně…:-)díky
Re: Re: Re: Re: další možnosti?
Rudyard97 you must be soooo clever! Your notes are still so overwhelming! Aren't you the alien…???
UF
69 a to normalne byvam spis pod prumerem:-) Toto mi tak desne neprislo..
Re:
CLOZE je typ testu, ten spočívá v tom, že v textu jsou vynechaná slova a student má z úkol buď slovíčka doplnit z nabídky (tzv. Multiple choice cloze), nebo doplnit vlastní slova (tzv. Open cloze).
Re: Dotaz
Právě, protože SOME se používá buď pro nepočitatelná podstatná jména, nebo pro množné číslo. CATTLE i CREATURES jsou množné číslo.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.