Chybka
Ve větě – A new supermarket _____ in our town. – nemá být správná odpověď has recently been opened?
Komentáře k článku: Present Perfect B
Chybka
Ve větě – A new supermarket _____ in our town. – nemá být správná odpověď has recently been opened?
Chybka
Re: Chybka
Ne nejedná se o chybu. Může sice být HAS BEEN OPENED, ale nemusí. Může se jednat o tzv. ergativní sloveso, které má jakoby pasivní význam. The shop opened, the gun shot, the window broke. To je v angličtině běžné. Díky za komentář.
Dobry vecer
Dobry vecer preji. Jen jsem se chtel optat, jestli se da nekde nastavit, aby se zobrazili vsechny komentare k tem odpovedim – nejen k tem co byly zaskrtnuty. Dekuji
Dobry vecer
Dobry vecer preji. Jen jsem se chtel optat, jestli se da nekde nastavit, aby se zobrazili vsechny komentare k tem odpovedim – nejen k tem co byly zaskrtnuty. Dekuji
Re: Dobry vecer
Tuto možnost máme v plánu udělat, zatím to však nejde. Bohužel.
Re: Dobry vecer
Tuto možnost máme v plánu udělat, zatím to však nejde. Bohužel.
Re: Re: Dobry vecer
Dekuji za odpoved..PS: uf „zobrazily“ melo byt samozrejme tvrde
Ja to snad nikdy nebudu vedet presne, kdy co pouzit. Trva to vsem dlouho,nebo jsem natvrdla jen ja?
success
Ok po přečtení článku o předpřítomném čase jsem to zmákl na 100% v tom článku je to skvěle vysvětleno
Nerozumím
Dobrý den,
nevím, jestli rozumím dobře druhé větě ve v 5. otázce. Je to něco jako
„Je čas jít?“ jako rozejít se? nebo úplně jinak. Díky za
vysvětlení
Re: Nerozumím
Ale ne, DOESN'T TIME FLY znamenaá, že ten čas letí.
Re: Nerozumím
Ale ne, DOESN'T TIME FLY znamenaá, že ten čas letí.
Re: Re: Nerozumím
děkuju, mám se ještě co učit.
heh
no ako super stranocka dost ma toho naucila ale tie testi kebi mi tolko tych cervenych pbobul po oprave nevyhadzovalo
i mně u 13.otázky korekce označila mojí 4.odpověď (went-tzn.minulý čas, odešel před pěti minutami…)červeným smajlíkem=takže chyba, a správnou odpověď se žlutým smajlíkem mi neoznačil,,,,a navíc si stejně myslím, že ten minulý čas tam být má -přesto to značí chybu ???
i mně u 13.otázky korekce označila mojí 4.odpověď (went-tzn.minulý čas, odešel před pěti minutami…)červeným smajlíkem=takže chyba, a správnou odpověď se žlutým smajlíkem mi neoznačil,,,,a navíc si stejně myslím, že ten minulý čas tam být má -přesto to značí chybu ???
Re:
Omlouvám se, nebyla tam nastavená správná odpověď. Už je to napravené. Měla jste to samozřejmě dobře.
Nemohlo by u věty 7 být také He had been playing…,čímž by se zdůraznil fakt,že hrával fotbal 10 let (trvalo to určitou dobu)?
Nemohlo by u věty 7 být také He had been playing…,čímž by se zdůraznil fakt,že hrával fotbal 10 let (trvalo to určitou dobu)?
Re:
Ano, mohlo, ale bylo by to spíš v souvětí – when he had the accident he had been playing football for 10 years.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.