Teeeda, začínám zaznamenávat úspěchy. Napřed ty testy probíhaly jako tipovačka, teď už se chytám. Páni, až vyhraju cenu o nejpilnější studentku angliny, příjdu vám osobně složit poklonu, bo mě to s váma ba…
Komentáře k článku: Use of English 36
Teeeda, začínám zaznamenávat úspěchy. Napřed ty testy probíhaly jako tipovačka, teď už se chytám. Páni, až vyhraju cenu o nejpilnější studentku angliny, příjdu vám osobně složit poklonu, bo mě to s váma ba…
a,b
akorát jedenáctku jsem netipla dobře
Proc je rain bez clenu, kdyz je to pocasovy jev??Uz z toho blbnu.‚In the rain/in the wind/under the snow‘,ale such heavy rain/pouring with rain!?Nerozumim, prosim o vysvetleni
Proc je rain bez clenu, kdyz je to pocasovy jev??Uz z toho blbnu.‚In the rain/in the wind/under the snow‘,ale such heavy rain/pouring with rain!?Nerozumim, prosim o vysvetleni
Re:
ano, IN THE RAIN je se členem, ale IN SUCH HEAVY RAIN je bez členu. To je zmatek, co?
Nedá se to zevšeobecnit, že počasí je vždy se členem, to ne. Jde spíš o jednotlivé fráze spojené s počasím.
Zajímalo by mě, kolik rodilých mluvčích by se hádalo, že YOU GOT TO je správná odpověď.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.