: )
Bredík je fajn!A ten článek taky: )
Komentáře k článku: Questions: Brad Pitt
: )
Bredík je fajn!A ten článek taky: )
Teda to me dalo zabrat
Dotaz: Proč je univerzita bez členu (otázka č. 4)?
Dotaz: Proč je univerzita bez členu (otázka č. 4)?
Re:
go to school – chodit do školy (zš a sš)
go to university/go to college – chodit na vejšku
Tam se členy nepoužívají, leda že byste zdůrazňvali na kterou konkrétní školu chodil. V odpovědi mám už určitý člen, protože odešel z TÉ školy, ale nedokončil UNIVERZITU (obecně univerzitní vzdělání).
Prosím o radu: v otázce č. 6 jsem napsal Who does live with him? Je to
možné použít? Nebo to je špatný slovosled…
Dále u 3. otázky jsem napsal Where did their family move? – nejsem si
jistý zda-li je možné užít their místo neurč. členu?
Mockrát děkuji za odpověď a upřímně chválím Vaše stránky, které jsou
vynikající pomůckou při studiu Aj, vřele je doporučuji i přátelům a
dětem ve škole…
Prosím o radu: v otázce č. 6 jsem napsal Who does live with him? Je to možné použít? Nebo to je špatný slovosled…
Dále u 3. otázky jsem napsal Where did their family move? – nejsem si jistý zda-li je možné užít their místo neurč. členu?
Mockrát děkuji za odpověď a upřímně chválím Vaše stránky, které jsou vynikající pomůckou při studiu Aj, vřele je doporučuji i přátelům a dětem ve škole…
Re:
WHO DOES LIVE WITH HIM je špatně, správně je WHO LIVES WITH HIM – přečtěte si o tom v článku věnovanému otázkám na podmět.
THEIR FAMILY použít lze, otázkou je, o čí rodině mluvíme. O JEJICH rodině, nebo o JEHO rodině?
Re:
WHO DOES LIVE WITH HIM je špatně, správně je WHO LIVES WITH HIM – přečtěte si o tom v článku věnovanému otázkám na podmět.
THEIR FAMILY použít lze, otázkou je, o čí rodině mluvíme. O JEJICH rodině, nebo o JEHO rodině?
Re: Re:
Děkuji
Katekat
Já zjišťuju, že přechod z praxe do teorie je prostě neuskutečnitelnej..how much did he have…to je podle mě ok…where did they move to by taky mělo být jako dobrá otázka, odpověď to přímo nabízí…Ach jo…Ale Marku neboj, já se nevzdávám
Katekat
Já zjišťuju, že přechod z praxe do teorie je prostě neuskutečnitelnej..how much did he have…to je podle mě ok…where did they move to by taky mělo být jako dobrá otázka, odpověď to přímo nabízí…Ach jo…Ale Marku neboj, já se nevzdávám
Re: Katekat
Jasně, další správné odpovědi doplním.
sakra…
To byl zase propadák Jediná dobrá odpověď a ještě k tomu opsaná z diskuze
Člověk si připadá jako pako, když nevytvoří jednoduché otázky dobře- učit se, učit se a učit se;D
tak to byl teda propadák .. až se stydím .. bylo by možné?:
Where did his family moved …
Who is his wife … ??
tak to byl teda propadák .. až se stydím .. bylo by možné?:
Where did his family moved …
Who is his wife … ??
Re:
DID + MOVED takto nejde, přečtěte si, jak se tvoří otázky v minulém
čase.
WHO IS HIS WIFE je otázka velmi nejasná, není z ní patrné, na co se
člověk ptá.
5.věta
Dobrý den, může být u páte věty: How many dollars WERE in his pocket when he went to California?
5.věta
Dobrý den, může být u páte věty: How many dollars WERE in his pocket when he went to California?
Re: 5.věta
Teoreticky ano, ale prakticky se takto na peníze neptáme. Otázka je KOLIK PENĚZ a ne KOLIK DOLARů.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.