Help for English

Doplňte do textu

Fill in the verbs can, may, must, will, would and should in their present and past forms, positive or negative:

1. I´m too tired to walk home. I think …………………….take a taxi.
2. …………………you mind if I didn´t come this Friday?
3. He ………………….be ill this week. But nobody knows.
4. I know Michael likes to teach other people. But he……………………tell everybody what to do all the time.
5. You ………………………….go to the pub with your friends tonight. Your wife is ill and she really needs you tonight.
6. Nothing helped Thomas to keep his job. He………………………….to go.
7. …………………………..you open the window, please?
8. I definate­ly……………………go to bed later than at midnight. I need to get up at six, my dear.

1 – Should nebo by šlo taky Will?
2 – Will
3 – May
4 – mustn't
5 – Can't
6 – Might
7 – Shall
8 – Must

1 will
2 would
4 shouldn't
(5 tady by také šlo shouldn't)
6 had
7 Will
Jen v (8) je to druhé slovíčko DEFINITELY

Děkuji, za korekci – no chyby v zadání a plno překlepů to už tak je od učitele – všechno se opravit někdy ani nezvládne – blbý když máme doplnit slovíčka a já za boha nevím co to je za slovo a po dlouhém hledání v různých slovnících a nenalezení je jasné že to je překlep (doufejme) Ale někdy je to fakt moc písmenek vedle sebe a to se težko odhaduje co by to mohlo být :?

Mám dotazy:

1 – proč nemůže být Should? Myslel jsem to jako že Jsem moc unavený na cestu domů, měl bych si vzít taxi.
Ale zase to Will je když se něco bude odehrávat a jedná se o vůli, rozhodování. Pak by to bylo jako Jsem moc unavený …, vezmu si taxi. Mě přijde že by šlo používat snad všechno :?:

Tak sválně jestli mám dobře toto a začínám to chápat:

Complete the sentence using can/can’t, must/mustn’t, should, shouldn‘t

1 You ______________ spend too much time playing computer gams. It’s bad for your eyesight.
2 You ______________ have a shower before entering the swimming pool. It’s a directive here.
3 You ______________ be angry with Ann. She didn’t want to offend you.
4 Jane ______________ wear that hat. It makes her much older. In addition, it is a bit out-of-date.
5 Does the skirt suit me? ______________ I buy it though it is so expensive?
6 His last article was really interesting. In my opinion, the next one ______________ be as good as the previous one.
7 ______________ you see the woman crossing the road over there? She is my ex-wife.

1 – mustn't
2 – should
3 – must
4 – can't
5 – Can
6 – should
7 – Can

1)shouldn´t – tady bych to bral spíš jako radu
2)must – tady se jedná o nařízení
3)podle mě by mohlo být can´t i shouldn´t…must určitě ne..ona mu říká, aby na ni neby naštvanej, že ho nechtěla urazit
4)shouldn´t – taky spíš rada
5)should, can
6)must – tady to myslí zřejmě tak, že jeho další článek bude URČITĚ tak dobrý, jako ten předešlý
7)can

a nemohl by u 6 být taktéž can't ??

gramaticky určitě, ale IMO tam podle kontextu bude must

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.