Help for English

Jazykový kurz ano, ne, jaký?

 

Zdravím všechny,
učím se angičtinu par měsíců a nějak jsem na mrtvem bodu.Chtěl bych si najít nějakou školu, kam bych docházel na odpo kurzy a nějak nevím podle čeho hledat a na co dát pozor?!?! Děkuji za odpověd

Psal jsem to tu již několikrát. Nezáleží ani tak na škole, ale vše stojí a padá na učiteli. Solidní škola (nedělají to však zdaleka všechny) by Vám měla ukázat budoucího lektora ‚v akci‘.
Buď Vás pustí na nějakou hodinu kurzu, který již probíhá, nebo Vás pozvou na první hodinu Vašeho nového kurzu, kterou nebudete zatím platit. Pokud Vám učitel jak se říká ‚sedne‘, jděte do toho. Pokud ne, jděte jinam.
Skoro vždy totiž po první hodině poznáte sám, jestli to má ‚šťávu‘ a učitel dělá svou práci rád a dobře, nebo je to ‚uspávač hadů‘…
Také je důležité mít hodinu často, tzn. nejlépe 2×2 hodiny týdně (2×90min) + samostudium.

Dobry den, mela bych dotaz ohledne vyberu jazykoveho kurzu. Navstevuji nyni kurz pro mirne pokrocile, hodina me nebavi, kantorka nema stavu.:-) Chtela bych chodit do stredne pokrocilych, do jiz probihajiciho kurzu, kde hodinu vede rodilak. Je to dobry napad prejit z mirne pokrocilych do stredne a navic, kde je rodilak? myslim ale, ze by me to donutilo mluvit a hlavne naslouchat. Horsi by to bylo s pochopenim gramatiky. Ma slovni zasoba je chaba.:-( Dekuji Vam za odpoved. Esterinka

Na to se nedá vůbec jednoznačně odpovědět.
Třeba jste v kurzu pre-int, ale máte na víc… :-)
V tom případě není problém.
Pokud však jste na úrovni pre-int a jste zvyklá na českou hodinu, tak pochopitelně pro vás bude intermediate s rodilým mluvčím šok. Donutit mluvit a naslouchat Vás to bude nutit každopádně.
Ale zase – není rodilý mluvčí jako rodilý mluvčí. Je to stejné jako s kterýmkoli jiným učitelem. Pokud je to profík a ví, co dělá, bude schopen Vás do hodiny zapojit tak, že na Vás bude klást se začátku menší nároky a bude se snažit třeba pro Vás něco vysvětlit pomaleji, jasněji…
Pokud je to ale „jen“ rodilý mluvčí a neví, co obnáší učení, tak pak je to sice lepší, než kantorka z Vašeho současného kurzu (rodilec alespoň mluví jen anglicky), ale jinak by to pak chtělo najít něco jiného :-)
Viděl bych to asi tak: domluvte si jednu hodinu u rodilce, tak poznáte nejlépe, jestli tam zůstanete, nebo jestli ne.
Bylo by dobré to s ním domluvit, ať se Vás snaží mírně zapojit do hodiny. Pak z toho budete mít nějaký pocit Vy i on a nějak se domluvíte :-)

Dobry vecer, tak jsem vyzkousela hodinu s rodilym mluvcim a jsem uplne nadsena. Sice zatim rozumim tak na 60%, ale myslim, ze hodina s rodilakem mne da vic, nez hodina s nerodilakem. Opravdu se ten kurz s ceskou lektorkou neda srovnat. Cloveka to donuti se i vice ucit, aby se dorozumel s rodilakem. Jsem rada, ze jsem mohla prejit do jineho kurzu. Ted se i na hodinu anglictiny budu vice tesit.:-) Jsem rada, ze jsem prekonala stres z prvni hodiny a ze jsem se nakonec odhodlala. Dekuji Vam za radu.:-)

Tak to rád slyším.
Přeji hodně úspěchů ve Vašem novém kurzu angličtiny.
Ať to není 60% ale 80% a pak brzy 100% :-)

No ono přeci jen když mluvíte s někým kdo mluví pouze anglicky to vypadá uplně jinak :-D Když mi přijde do práce učitel na anglický kurzy a je to angličan nebo američan, tak je to mazec a vždy je sranda. Škoda že nemůžu na ty kurzy chodit a jsem jen ten kdo je po technické stránce zajištuje, jako připravý učebnu a techniku, :-( jinak by to byla paráda. Ale i tak je supr přestávka a nebo před hodinou a nebo když lektor něco potřebuje – jo jo jo musím se hodně učit, abych si mohl v pohodě pokecat a s rodilími mluvčími to je něco uplně jiného. Už jenom ten pozdrav když se ráno vidíte „GOOOOoood MooorNIng“ Nice to MEeet YOu. Však to znáte ne? Zatím jsem nepotkal českýho učitele, který by tak blbnul z hlasem a nádherně ukázal kde má být důraz a kde ne.

jo to blbnutí s hlasem taky znám :-) chodim na konverzačky s američanem a on mi povídal o posilovně kam chodí.Šli jsme po schodech a on mi chtěl silně naznačit,jak se po cvičení cítí dobře a řekl I get PUMPED takovým skvělým způsobem a uplne to zakricel az sem malem spadnul ze schodu :-D

Ještě líp mluví američanky a angličanky, příjde mi, že při mluvení hrozně kvičí :-D

No to je hodně vysoký hlas a ječení – snad mají všechny stejný hlas mi přijde – sválně skuste porovnat různé filmy v angličtině :-) kde jsou mladý holky – pro inspiraci nový hit „MAMMA MIA“

Dobrý večer,
poraďte mi prosím.Učím sa angličtinu aj pomocou Vašej stránky a neviem prečo si nemôžem vypočuť zvukovú podobu slova,keď sa učím slovnú zásobu.Zvukovú podobu "četbu/ si môžem vypočuť.Treba čosi nainštalovať?Ja som len užívateľka PC a moje chabé zručnosti s PC ma nútia pýtať sa na takéto ,pre študentov,banálne veci.
Ďakujem

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.