What about those?
1)…were crutial to EFFECT man's survival.
2)The soldier is expected to undergo a full recovery.
Komentáře k článku: Cloze: The Snake Bite
What about those?
What about those?
Re: What about those?
1) ne, před MAN prostě nějaký člen být musí.
2) UNDERGO = podstoupit, podstoupit se hodí např. ve vazbě ‚podstoupit
léčení‘ apod, ale ne zotavení. Správná kolokace je MAKE A RECOVERY.
not bad
1 chyba. Nad tou poslední mezerou jsem dumal stejně dlouho jako nad ostatními odpověďmi dohromady a nakonec jsem tam dal HAVE a full recovery.
not bad
1 chyba. Nad tou poslední mezerou jsem dumal stejně dlouho jako nad ostatními odpověďmi dohromady a nakonec jsem tam dal HAVE a full recovery.
Re: not bad
Ono HAVE A FULL RECOVERY není tak úplně mimo. Ta správná kolokace je ale s MAKE. Na googlu např. najdete vazbu ‚TO HAVE A FULL RECOVERY‘ celkem cca 600×, vazbu ‚TO MAKE A FULL RECOVERY‘ cca 360 tisíckrát.
80%
Mohlo to být lepší A snad si to make a full recovery aspoň pořádně zampamatuju!!!
Jen 67%… Každopádně skvělej test, dík.
Dvě chybky. Tak jsem zkazil poslední kolokaci a u „300 miles“ jsem původně měl „away“ a pak jsem to, ani nevím proč, přepsal na „far“. Díky za článek.
Dekuji vam za super testiky, diky vam se zlepsuji…
Re: not bad
Také jsem si nevěděl rady jenom s tou poslední možností. Mně se tam zas nejvíc líbilo slovíčko get.
Myslím, že tento testík je mnohem lehčí než ty ostatní-podobné. Častokrát jsem ani nevěděla, co bych tam měla napsat a když jsem to věděla, většinou jste použil jiný výraz…
Dobrý den,
zajímalo by mně jestli by mezi away a by a field ambulance neměla být
čárka.Zdálo se mi divné dát vedle sebe ty předložky jen
tak.Děkuji.Sorley
Dobrý den,
zajímalo by mně jestli by mezi away a by a field ambulance neměla být čárka.Zdálo se mi divné dát vedle sebe ty předložky jen tak.Děkuji.Sorley
Re:
Ne, čárka tam rozhodně nepatří. V angličtině uvidíte vedle sebe leccos. Např. THEY PUSHED IN IN FRONT OF ME. (tady jsou vedle sebe dvě úplně stejné předložky).
Re:
has to be cleaned – musí být uklizen
is to be cleaned – bude uklizen
kombinace
no a já to nakombinoval jako far away
Jedna špatně
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.