Help for English

ikona -orezanie

 

ahoj,
vidim, ze ikona, ktoru som si prave uploadol je nejak blbo zmensena…
Preto navrhujem zmenit algoritmus, ze ked to musi uz byt 40×40 (co imho by sa mohli povolit velkosti ±20px), tak nech sa pretransformuje obrazok so zachovanym pomerom stran s tym, ze ta povodne kratsia strana bude mat tych 40px a dlhsia sa OREZE z oboch okrajov (presne toto robim ja; v pripade potreby mozem poslat aj kod). Lebo fakt sa mi nepaci, aku mam splostenu hlavu :P

Nejsem si moc jistý jak dobře by fungovalo nějaké násilné, nekontrolované ořezání. To by muselo být alespoň graficky znázorněné a člověk by s ním mohl třeba hýbat. Jinak by tu spoustě lidí hlava začínala v půlce čela a končila v půlce brady. :)

Máš ale pravdu, že ty deformace jsou někdy docela extrémní. Spíš teda povolit i obdélníkové ikony. Třeba: výška 30 – 40px, šířka 30 – 40px.

Nejlepší je, když si v nějakém grafickém editoru obrázek vystřihnete a zmenšíte sami, pošlete-li k nám ikonku 40*40, přesně tak bude vypadat na HFE. Pokud posíláte jiné rozměry, vždycky se z toho u nás udělá čtvereček.

Chcete-li tedy mít obdélníček, udělejte ho na nějaké čtvercové (třeba šedivé, černé, bílé…) pozadí, takže to bude vlastně čtvereček 40*40 a v něm bude váš obdélníček – na výšku či na šířku.

tak aspon by ste mohli tak spravit, ze po kliknuti na ikonku sa otvori v povodnej velkosti (cez nejaky lightbox-like skript), nech hoc je obrazkova zmensenina zdeformovana, aby sme mali predstavu o cloveku, lebo 40×40 neukazuje NIC…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.