Dobrý den, měl bych dotaz k vzorové větě u myčky ohledně slovíčka ?in? na konci věty. Větě jako takové rozumím, jen nechápu význam toho slova právě na tom místě. Děkuji
Komentáře k článku: HFE - House - Kitchen
Dobrý den, měl bych dotaz k vzorové větě u myčky ohledně slovíčka ?in? na konci věty. Větě jako takové rozumím, jen nechápu význam toho slova právě na tom místě. Děkuji
Re:
It's for washing the dishes IN. = you wash dishes IN it.
It's for sitting ON. = you sit ON it.
It's for drinking OUT OF. = you drink OUT OF it.
nemělo by to první být It´s for…a pak you wash?
Teda, aspon tak bych tomu rozuměl…a ještě bych se rád zeptal, už jsem
podobné věty viděl (nevím jestli tady, doufám) bylo to něco jako a
restaurant is for eating in it a že bychom neměli říct pouze for eating, ptz
by to znělo jako že restaurace je na jídlo…nevím, možná to byla jiná
(každopádně horší:) )stránka
nemělo by to první být It´s for…a pak you wash?
Teda, aspon tak bych tomu rozuměl…a ještě bych se rád zeptal, už jsem podobné věty viděl (nevím jestli tady, doufám) bylo to něco jako a restaurant is for eating in it a že bychom neměli říct pouze for eating, ptz by to znělo jako že restaurace je na jídlo…nevím, možná to byla jiná (každopádně horší:) )stránka
Re:
Jistě, to byl jen můj překlep, místo for jsem napsal was, nevím proč.
Ano, IT'S FOR EATING znamená, že to je k jídlu.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.