Komentáře k článku: Ukazovací zájmena
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy používám this, these, that, those a kdy už použiji there is, there are? Někdy nevím co přesně použít, zatím se řídím podle toho, že když na něco ukazuji tak použiji ukazovací zájmena, a když mluvím o něčem že někde něco je tak už použiji there is, there are? je to tak? Děkuji
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy používám this, these, that, those a kdy už použiji there is, there are? Někdy nevím co přesně použít, zatím se řídím podle toho, že když na něco ukazuji tak použiji ukazovací zájmena, a když mluvím o něčem že někde něco je tak už použiji there is, there are? je to tak? Děkuji
Re:
Ano, přesně tak to je – když někde něco je – THERE IS A CAR.
Když na něj ukazujete – THIS IS MY CAR. THIS CAR IS MINE.
Pane Víte, když bych chtěl říct „to jsou“ a nechtěl přitom použít „these are ani those are“, dá se použít něco jako je v jednotném čísle „to je“ – „it is“? Vím, že „it are“ (ve smyslu „to jsou“) nejde použít … *
Pane Víte, když bych chtěl říct „to jsou“ a nechtěl přitom použít „these are ani those are“, dá se použít něco jako je v jednotném čísle „to je“ – „it is“? Vím, že „it are“ (ve smyslu „to jsou“) nejde použít … *
Re:
Můžete říct i IT'S + plurál, např. „To jsou moji rodiče!“ je „It's my parents.“
This's
Zdravím, předpokládám, že i tady funguje zkracování např. This's my car nebo Those're his books. Je to tak?
This's
Zdravím, předpokládám, že i tady funguje zkracování např. This's my car nebo Those're his books. Je to tak?
Re: This's
Ofic. je snad možné jen THAT'S. Jinak se to píše zvlášť. THESE'RE a THOSE'RE si dovedu představit někde na chatu, Vaše THIS'S je ale nepřijatelné.
Re: Re:
Ak napíseme na tabulu skupinu podstatných mien a chceme tie slovicka oznacit ako „toto sú podstatné mená“ povieme These are nouns. Alebo mozeme povedat It´s nouns. Ta druha moznost sa mi nejako nezda.
Re: Re:
Ak napíseme na tabulu skupinu podstatných mien a chceme tie slovicka oznacit ako „toto sú podstatné mená“ povieme These are nouns. Alebo mozeme povedat It´s nouns. Ta druha moznost sa mi nejako nezda.
Re: Re: Re:
ta první možnost je dobře.
Chci poděkovat za super články!! protože tohle mi nikdo ještě takhle pěkně nevysvětlil! ( uč. ve škole atd.)
Re: those vs. these
Přesto, že jsem začátečník, myslím, že u toho platí stejné pravidlo, jako při určení vzdálenosti.
prosím poraďte, děkuju moc
Říkám (píšu ) to dobře?
Is this a pen? No, this isn´t. What is this? This is a pen.
Můžeme se zeptat: Is it a pen?
Is this a pen?
Četla jsem že se u slova this nedává člen? Jak je to správně? děkuju moc za odpověď
A ještě: jak se zeptám v množném čísle? a jak odpovím?
je to dobře? Are they pens?
Yes,they are.
What are they?
They are pens.
Ještě jednou děkuju moc
pokrač.
A ještě jedno.. jde to they použít i místo toho these? děkuju moc
prosím poraďte, děkuju moc
Říkám (píšu ) to dobře?
Is this a pen? No, this isn´t. What is this? This is a pen.Můžeme se zeptat: Is it a pen?
Is this a pen?Četla jsem že se u slova this nedává člen? Jak je to správně? děkuju moc za odpověď
A ještě: jak se zeptám v množném čísle? a jak odpovím?
je to dobře? Are they pens?
Yes,they are.
What are they?
They are pens.Ještě jednou děkuju moc
Re: prosím poraďte, děkuju moc
Otázka: What is this?
Odpověď: It's a pen.
Pomocí THIS ukazujeme, v odpovědi ale už nahradíme jen osobním zájmenem.
děkuju moc
moc moc děkuju.. a kdy se před this nedává člen? děkuju.. a jak je to v tom množ. čísle? ještě jednou moc moc děkuju.. a je to tu super
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.