pridat preklady
Zdravim pan Vít, velmi sa tesim vsetkemu novemu co tu pribudne…ale prosim Vas, nemohli by k idiomatickym vetam pribudnut aj komplet preklady prikladov?
Komentáře k článku: Idiomatic English 10
pridat preklady
Zdravim pan Vít, velmi sa tesim vsetkemu novemu co tu pribudne…ale prosim Vas, nemohli by k idiomatickym vetam pribudnut aj komplet preklady prikladov?
pridat preklady
Re: pridat preklady
No, mám takovou představu, že bych mohl rozšířit databázi testů o překlady a případně časem i nahrávky – ty by bylo možné zobrazit a přehrát po vyhodnocení testu. Ale uvidíme. Bylo by to asi na dlouho, ale proč ne.
The last eight years with a republican president were horrible…
Je to gram. spravne? Nemelo by tam byt spise „when a republican…was“ nebo „president“ being…
The last eight years with a republican president were horrible…
Je to gram. spravne? Nemelo by tam byt spise „when a republican…was“ nebo „president“ being…
Re:
Co by na tom bylo špatně? „Posledních osm let s republikánským prezidentem bylo strašných, proč by se do toho Američané měli pouštět znovu?“
Aha, pardon. Ja to pochopil jako „poslednich 8 let se strasnym americkym presidentem“…
Gotten
Tak z 4 je viděn, že asi preferujete NAmE.
Gotten
Tak z 4 je viděn, že asi preferujete NAmE.
Re: Gotten
Ano a netajím se tím. Poznat to jde i např. z pětky a možná i z šestky, protože to je víceméně americký idiom (je spojen s baseballem, takže to je obvious).
Re: Gotten
Ano a netajím se tím. Poznat to jde i např. z pětky a možná i z šestky, protože to je víceméně americký idiom (je spojen s baseballem, takže to je obvious).
Re: Re: Gotten
Proti gustu žádný dišputát, nebo jak se to říká a píše. Já osobně dávám přednost BrE, ale to je možná tím, jsem v Americe ještě nebyl. Každopádně si ale myslím, že by měl mít člověk alespoň minimální přehled z obou angličtin, aby potom třeba netvrdil, že GOTTEN je chyba.
Re: Re: Gotten
Proti gustu žádný dišputát, nebo jak se to říká a píše. Já osobně dávám přednost BrE, ale to je možná tím, jsem v Americe ještě nebyl. Každopádně si ale myslím, že by měl mít člověk alespoň minimální přehled z obou angličtin, aby potom třeba netvrdil, že GOTTEN je chyba.
Re: Re: Re: Gotten
No to určitě, přehled je potřeba mít. Já mám např. za sebou nejvyšší britskou zkoušku CPE i když preferuju americkou angličtinu. To ale neznamená, že budu tu druhou ignorovat.
Re:
Já se v těch idiomech taky plácám. Někdy je to horší (např. #9 jen
30%] a někdy zase lepší (teď třeba 80%). Některé jsem v životě
neslyšel a některé RING a BELL .
Každopádně je to příjemné oživení a občas se to může i hodit.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.