thanks
no výborně, to je jako na zavolanou:-) právě jsme to začli dělat ve škole…plete se mi „parts of speech“ (slovní druhy) a „sentence constituents“ (větný členy) Potřebovala bych to někde procvičit…
Komentáře k článku: Větné členy v angličtině - úvod
thanks
no výborně, to je jako na zavolanou:-) právě jsme to začli dělat ve škole…plete se mi „parts of speech“ (slovní druhy) a „sentence constituents“ (větný členy) Potřebovala bych to někde procvičit…
valenční syntax
super, dost mi to připomíná valenční syntax v češtině, dává to rozhoně logiku. Už se těším na další článek, tohle mě moc zajímá.
thanks for that
ahoj
je to super ale nějak mi nejdou členy taková matlanice poraďtemi prosím co s tím
ahoj
je to super ale nějak mi nejdou členy taková matlanice poraďtemi prosím co s tím
Re: ahoj
„členy“ hledejte pod členy a ne větnými členy.
Jednoduše, srozumitelně…
Tenhle článek prostě musím pochválit, protože se mi velice líbí, jak je napsán, hezky jednoduše, srozumitelně; zkrátka tak, že jej pochopí opravdu každý.
Syntax jsem měla v minulém semestru, a když jsem si článek četla, měla jsem chvilkami nutkání „..ale tady ještě chybí..“, jak už jsem „zdegenerovaná“ tím, kolik jsme toho brali.
Tyhle syntaktické články mě určitě budou bavit.
P.S.: Určování doplňků pomocí rovnítek je supr věc, ještě jsem to takhle asi nikde neviděla..
Prosím Vás nešly by pod článek přidat i odkazy na články o kterých se v závěru zmiňujete? Moc nevím jak mám navazující články hledat, když nevím jak se jmenují . Díky moc, Kuba
Myslím, že v tomto případě zůstalo u ‘připravování’. Ještě jsem se k těmto článkům nepřinutil.
Dobrý den,
mám takový přitroublý dotaz, ale vzhledem k tomu, že jsme skoro celé
pololetí v češtině probírali větné členy, tak mě napadlo se na to
zeptat. Provádí se v angličtině také rozbor větných členů (=
určování podmětu, přísudku, předmětu…), podtrhávání…, asi
ne, že?
Ano jistě. Metod, jak to dělat, je hodně… kreslí se různé větné patterny apod. V jakém věku a na jaké škole se s tím studenti setkají, to nevím… a určitě to bude v USA jinak než v UK apod.
Ano jistě. Metod, jak to dělat, je hodně… kreslí se různé větné patterny apod. V jakém věku a na jaké škole se s tím studenti setkají, to nevím… a určitě to bude v USA jinak než v UK apod.
Co sa tyka konkretne Anglicka, na vysokej skole som mal par spoluziacok, ktore v prvom rocniku este stale nevedeli indentifikovat podmet v jednoduchej vete… takze povedal by som, ze ich to na strednej (alebo nebodaj zakladnej) skole nedriluju ani spolovice tak, ako nas na Slovensku/v Cesku.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.