Zase skvělý testík, moc za všechny děkuji . Jen se chci zeptat na 9. Učila jsem se, že mluvený jazyk je language a tongue je v ústech. Mohu tongue používat i místo language? Předem díky za odpověď. Hezký den.
Komentáře k článku: Test - slovíčka vyjadřující omluvu a lítost
Zase skvělý testík, moc za všechny děkuji . Jen se chci zeptat na 9. Učila jsem se, že mluvený jazyk je language a tongue je v ústech. Mohu tongue používat i místo language? Předem díky za odpověď. Hezký den.
Re:
TONGUE je většinou opravdu ten jazyk v ústech, ale ne výhradně. V určitých případech se používá TONGUE i jako jazyk ‚řeč‘, např. v pevném spojení MOTHER TONGUE – mateřský jazyk. MOTHER LANGUAGE se nepoužívá.
No sice 100% ale dost sem vahal. Opravdu je to tak striktni a neda se pouzit napr:
Excuse me for waking you up…
Please accept my excuse…
Please apologize my doughter..
??
I apologize for my previous entry, it was only now when I have read the explanation .
Re:
TONGUE je většinou opravdu ten jazyk v ústech, ale ne výhradně. V určitých případech se používá TONGUE i jako jazyk ‚řeč‘, např. v pevném spojení MOTHER TONGUE – mateřský jazyk. MOTHER LANGUAGE se nepoužívá.
Re: Re:
A nebo taky WATCH YOUR TONGUE…docela používané.
Re: Re:
A nebo taky WATCH YOUR TONGUE…docela používané.
Re: Re: Re:
Nebo moc pěkná písnička od australských Midnight Oil:
I don't serve your country,
don't serve your king,
don't know your customs,
don't speak your tongue,
white man came, took everyone…
Re: Re: Re:
myslím, že se v tomhle významu stejně často používá „watch your language“ nebo „watch you mouth“.
joo za stoo!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.