Help for English

Vzdání angličtiny

 

Tak nakonec aktivní učení angličtiny vzdávám …
Už neovlivním své lepší zaměstnání anglinou, protože ta je stejně standard a nějak se na dovolené domluvím, leč pro pracovní použití to určitě není …
Pořád to zapomínám a ani nepřijdu do kontaktu s nikým, kdo tak mluví, jen někdo „trefený“ ze Susexu, případně Ind.
Také to někdo z vás vzdal, po beznadějných vyhlídkách?

Ale prosímtě… kdybych to měl vzdát po každé když mi něco nejde, tak se dostanu do záporných hodnot délky studia… To chce to zkoušet dál nebo změnit způsob výuky :)

Pokud si myslíte, že angličtinu k životu nepotřebujete a nemáte žádnou motivaci, či chuť se učit tak to vzdejte a věnujte se pro vás důležitějším věcem. Nevím co jiného napsat. Dělat něco co vás nebaví a je vám to na nic asi nemá smysl, když k tomu přistupujte takhle.

Jako pokud vás to opravdu nebaví a opravdu to k ničemu nepotřebujete, tak vás chápu. Však každého aj bavit nemůže. :-)

taky znám pár lidí,který se aj začli učit protože prostě chtěli umět mluvit,chtěli koukat na filmy bez titulek atd. …ale pak zjistili,že to za 2×45min týdně na kurzu v jazykovce prostě nejde a víc času je do toho vkládat nebaví. Takže tenhle názor plně chápu a respektuju.Když tě něco nebaví a nevěnuješ tomu dost času a energie a nejsi EAGER a HUNGRY 8-) tak to prostě nejde…

Ja bych rekla, ze studium jazyka vzda kupa lidi.. Odstrasuje ta nekonecnost.. Vetsina si proto nastavi level, ktery mu vyhovuje a u toho skonci. Myslim, ze na tom nic spatneho neni, jen by byla skoda toho nechat uplne a zapomenout, co uz jsme nastudovali. Jestlize nekoho bavi sedet dve hodiny denne u chatovani, pak by mohl chatovat v aj. Jestli ho bavi sledovat filmy, pak by bylo dobre v aj.. stejne u cteni knizek, hrani PC her apod.. Clovek nikdy nevi jake prilezitosti se mu naskytnou…
Jak pise Lamice. Vetsina ocekava, ze se jazyk nauci za tyden. Ten tyden stravi v knihach, daji si za ukol naucit se dve lekce denne.. No a jednou to nevyjde a uz to je pouze jedna lekce.. no a pak se zase neco naskytne.. no a kdyz sjedete z planu a uz jste prosvihli 10 lekci, pak ani nema smysl pokracovat.. Myslim, ze v teto fazi byl uz kazdy z nas. Me se osvedcilo ucit se pouze, kdyz mam cas. Kdyz jsem studovala VS, bylo to cestou tramvaji, v pauzach, pak chvili doma. Nedala jsem si zadny denni limit no a i timto jsem cely prvni dil ucebnice prelouskala… Coz byl motivujici faktor pokracovat.
Pavle a urcite se daji najit i jini lide na dopisovani nez Ind..:-), vypadal jsi, ze te dopisovani s nim bavilo, tak treba aktivni studium vzdej, ale na dopisovani si „porid“ nekoho jineho, at si alespon zachovas aj, jez v soucastnosti mas

A co kdyby jste si od angličtiny jen odpočinul? Vím tady Vám všichni radí, ať se tedy na to vykašlete, ale já si myslím, že když už člověk dá energii a chuť a vůli se něčemu naučit, jen tak se toho nevzdává. Samozřejmě se projeví „únava materiálu“ tak pak přerušte intenzivní studium, jen si uvědomujte, že něco znáte,(a určitě toho není málo) a vyčkejte, bez stresů, bez nucení, myslím podle svých zkušeností, že Vás to zase „chytne“. Já jsem také už „neměla sílu“ cca tři měsíce, ale i v té době jsem poslouchala, vnímala a sledovala angličtinu a zase mne to chytlo. Důležité je pak navázat na to, co umíte a nezačínat od začátku. Možná je důležité nebrat angličtinu jako otázku : Na co ji potřebuji?" ale „Co mi dává?“ Nevzdávejte to!

:-D Co se tady řeší? Myslím si, že je zbytečné někoho přemlouvat. Miliony lidí, miliardy koníčků, úplně normální, když někoho nějakej přestane bavit. AJ taky není vše :-D :-D :-D

Dovolím si snad upozornit na jedno nebezpečí schované za tou volbou „zvolit level a zůstat na něm“ – pokud člověk necvičí a mírně stále nedoplňuje, tak se celkem spolehlivě octne na levelu nižším.
(Use it or lose it.)

Sám jsem měl krizi vícekrát a chtěl jsem čas pro AJ ušetřit pro něco jiného. Ale jsem rád, že jsem to nevzdal!

Tomash:
přesně tak, sám jsem to tu chtěl napsat, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Pokud je ten důvod opravdu to, že mu ta úroveň stačí, tak bez konktaktu s angličtinou bude menší a menší, až bude nulová. Chtělo by si to pro to udržení potom alespoň číst knížky nebo něco.

Pilda: Mate pravdu, nelze nastavit level a pak skoncit. Kazdy to musi vedet sam kolik si treba pamatuje ze skoly z predmetu, ktere se ucil a ted to nepouziva. Ja teda nic.
Georgia ma samozrejme pravdu, je videt, ze uz si svoji anlgickou krizi prosla a uspesne ji prekonala :-) . S tim navazanim mam pokazde porad jeste problem :-).
Seqwence: 100 bodu za zaporne hodnoty delky studia

Jednak zdravím všechny co jsou na srazu HFE a sedí (jestli jsem si nespletl datum) v pubu (z obdobného odkud jsem se před chvílí vrátil).
O víkendech jezdím na na lyže, kolo a občas na výlety, v týdnu pravidelně na kurz angl., volejbal (fotbálek atd.) dle situace na inlajny, do hospody na grilované koleno atd.
Když se ohlédnu za končícím školním rokem tak jsem se v ničem nezlepšil (popravě řečeno zhošil jsem se kde se dalo).
Ale tohle přece není důvod proč bych s tím měl skončit. Setkávám s fajn lidmi a když skončím tak mi zbude (trochu přeháním) „jen“ práce, telka a ta hospoda. Jediným plusem by bylo že se začlením mezi většinu národa.

Dodatek to Pavel
1) hledat na HFE někho kdo vzdal engličtinu je neivní (ti už sem nechodí), i já přemýšlím co s příštím (školním) rokem abych zastavil klesající trend.

2) k „Už neovlivním své lepší zaměstnání anglinou“ bych z vlastní zkušenosti (netvrdím že to platí všude): sehnat odborníka na něco který navíc zná i eng.je pro firmu opravdu problém. Takže nadnárodní firmy tě pošlou na měsíc do centrály kde se zlepšíš, u CZ firem např.stačí na začátku korespondence po e-mailu s postupným růstem.

jejdanánku já neumím skoro vůbec ale za ten rok co se angličtině pořádně věnuju jsem měl asi dvacet sinusoid. já já mám prostě takovou bipolární didaktickou poruchu. už to ani nevnímám.

Krize to byla a dlouho trvala, ale přesto si myslím, že pokud člověk něco umí a něčeho dosáhne,neměl by se vzdávat v polovině. A já se nevzdám, a pořád tu budu a budu otravovat a psát komentáře, ale mezitím se také učím a poslouchám krásné písničky a nadšeně vítám každý článek a mám se tu dobře i s Vašimi komentáři. A pro sebe a pro všechny jedno povzbuzení : Když ses do něčeho pustil, tak to dotáhni do konce, i kdyby to mělo trvat celý tvůj život.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.