Slovíčka
Tyto články o příponách se mi líbí. Ne, že bych se je učila nazpaměť (ani náhodou ), ale doplňuji si tak svou slovní zásobu a je to lehce zapamatovatelné.
Komentáře k článku: Suffixes - přípony (druhá část)
Slovíčka
Tyto články o příponách se mi líbí. Ne, že bych se je učila nazpaměť (ani náhodou ), ale doplňuji si tak svou slovní zásobu a je to lehce zapamatovatelné.
jj, peknej prehled, akorat to mnozstvi je trochu deprimujici
Opět výtečný článek. Libí se mi i vaše užitečná doplnění, např. že u -ICAL se často používá opozitní prefix IN a inforace o ISH. Něco mále jsem věděl, ale část toho byla pro mě nová.
opět jen samá chvála
jen dotaz, lze HELPLESS také užít ve smyslu ZBYTEČNÝ, NEUŽITEČNÝ (jako protiklad HELPFUL)?
jen dotaz, lze HELPLESS také užít ve smyslu ZBYTEČNÝ, NEUŽITEČNÝ (jako protiklad HELPFUL)?
Re:
spíš bych tady volil pointless / useless
Re:
spíš bych tady volil pointless / useless
Re: Re:
OK, jen mě trochu zmátlo, že je to řazeno mezi protiklady a ještě jsem se s takovým významem nesetkala.
Re: Re:
OK, jen mě trochu zmátlo, že je to řazeno mezi protiklady a ještě jsem se s takovým významem nesetkala.
Re: Re: Re:
Já vím, není to úplně přesné, ale velmi zhruba to odpovídá…kdybych
ještě dělal jednu kolonku na slova, která mají ful/less ale nejsou
vyloženě klasické protiklady, tak už bych se v tom možná nevyznal ani já
sám
Ten kořen slova je stejný, někdy jsou situace, kdy to protiklad je, jindy se
zase volí něco jiného…
Někdy prostě překládat do češtiny nejde vše perfektně.
jasně
je to skvělý článek, hodně mi to dalo, díky za něj
jasně
je to skvělý článek, hodně mi to dalo, díky za něj
Re:
Není vůbec zač
No a teď už jen třetí a čtvrtá část a máte hotovo
joyful / joyous
Dobry den, momentalne jsem narazila na dva vyrazy, a to: joyful a joyous. Mohl byste mi vysvetlit, ve kterych situacich mohu spravne uzit slovo joyful a ve kterych joyous? Nebo na tom nijak nesejde? Dekuji
joyful / joyous
Dobry den, momentalne jsem narazila na dva vyrazy, a to: joyful a joyous. Mohl byste mi vysvetlit, ve kterych situacich mohu spravne uzit slovo joyful a ve kterych joyous? Nebo na tom nijak nesejde? Dekuji
Re: joyful / joyous
Rozhodně používejte joyful. Joyous je velmi knižní.
a co je curle, to mi neprelozilo, ked curly je kudrnaty curle je kudrlinka?
a co je curle, to mi neprelozilo, ked curly je kudrnaty curle je kudrlinka?
Re:
Ne CURLE, ale CURL.
CURL = kudrna, kučera, kadeř
btw velmi dobre clanky, teraz su mi napomocne, v maji mam statnice z angliny a presne tam budeme (teda mali by sme mat) cvicenie kde z daneho slovicka do textu musime z neho vytvorit spravny slovny druh
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.