Dík za test
100% ale mírně jsem váhal
Komentáře k článku: Test: Verb patterns 4
Dík za test
100% ale mírně jsem váhal
Chtěla bych se zeptat na sloveso START..ze ctvrte věty vyplýva, že se pojí s obojím,jak s TO tak i s gerundiem..chápu to dobře? Děkuju
Chtěla bych se zeptat na sloveso START..ze ctvrte věty vyplýva, že se pojí s obojím,jak s TO tak i s gerundiem..chápu to dobře? Děkuju
Re:
Ano, start se může pojit s obojím. Více se dozvíte v samotném článku VERB PATTERNS.
Tak aspoň, že slovesa jsou mi jasný.
Hezké cvičeníčko, taky jsem ho zvládl bez ztráty kytičky.
Líbí se mi, že dáváte na začátek odkaz, kde je možno si látku nejprve
na studovat.
Já jsem to zkusil „z první“ s tím, že když mi něco nepůjde, tak se
potom ke článku vrátím.
je to marný
je to marný, chápu to, ale hlava mi to nebere, je toho na mě najednou moc, potřebovala bych ta slovesa postupně 50%
100% ale u 2 jsem se krapet zasekl
jaj
no zacinam byt smutny…
100% ikdyž některé byly záludné
100% na poprvé .....
OMG! Studying, studying and studying again!!!
překlad
Při vyhodnocení se v třetím případě objevil překlad druhé věty:
Pak navrhuji, aby sis jej koupil.
To mi ale moc nesedí. Nebylo by přesnější – Pak navrhuji koupit jej.
V kontextu k první větě, se přece může jednat o rozhovor nějakého
páru, který vybírá dům, ne? Díky za odpověď.
překlad
Při vyhodnocení se v třetím případě objevil překlad druhé věty: Pak navrhuji, aby sis jej koupil.
To mi ale moc nesedí. Nebylo by přesnější – Pak navrhuji koupit jej. V kontextu k první větě, se přece může jednat o rozhovor nějakého páru, který vybírá dům, ne? Díky za odpověď.
Re: překlad
Prosím vás překlady jsou jen orientační, pochopitelně, že se může jednat o více možností.
Správně může být můj překlad a samozřejmě i váš.
Re: chyba
Opraveno, dík.
Ja nemachrujem. Až 80%!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.