Help for English

co jsem delal ,co budu delat o vikendu..

 

můžete mi prosím někdo pomoci dát to dohromady? mámsi do příštího týdne nachystat vypravování co jsem dělal víkendu ,a co budu dělat o víkendu v angličtině.. dobrali jsem učebnici time to talk 1.. jde o to umět používat minulý a budoucí čas.. nevím jak na to.. to mám říkat furt a potom a potom… ?

To není třeba. Začnete pátkem večer, v sobotu ráno, pak odpoledne, no a v sobotu večer… v neděli dopoledne… a tak podobně.

nevíte je tady popř.. jinde něco na toto téma..kde bych získal inspiraci?? aspon pár vět.. popř.. nemůžete někdo něco nahodit?? please, please :-)

THIS WEEKEND I WAS VERY BUSY. ON SATURDAY I GOT UO AT SEVEN O´CLOCK AND PREPARED BREAKFAST FOR MY FAMILY. AFTER BREAKFAST WE WENT FOR A WALK WITH OUR DOG. I LIKE GOING FOR A WALK. THEN WE VISITED OUR GRANDMOTHER AT THE GARDEN. SHE GAVE US A CUP OF COFFEE WITH CAKES. AT LUNCH WE HAD FISH, POTATOES AND GREEN SALAD. WE HELPED OUR GRANDMOTHER WITH WORK IN THE GARDEN. WE FINISHED TO WORK IN THE GARDEN. WE WENT FOR DINNER TO OUR FAVOURITE RESTAURANT. DURING OUR DINNER WE PLANNED SUNDAY BIKE TRIP. ON SUNDAY MORNING WE WENT ON A BIKE TRIP. IT WAS A NICE TRIP. AFTER BIKING WE DECIDET TO PLAY TENNIS. takhle to může bejt??

Celkom slušné. Môžem sa ťa spýtať ako dlho sa už učíš angličtinu? Chyby som nejaké našiel, ale to skôr také kozmetické.
- babičku si navštívil IN THE GARDEN
- rybu si si dal FOR LUNCH a k tomu A GREEN SALAD
- WE FINISHED WORKING, ale keďže vidím, že nemáš problém s časovými spojkami ako AFTER a BEFORE, tak aj túto vetu môžeš kľudne napísať „When we finished working, we went for dinner…“
- plánuješ si A TRIP, v nedeľu už ideš na THE TRIP
- zrejme preklep, ale je to DECIDED

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.