Help for English

sentence condensers

 

Ahoj, zajimalo by me, co to je sentence condenser a jak se pouziva. A proc je cestina pouziva jinak nez anglictina? Moc dekuju za odpoved

odkud máte ten termín?
Těžké určit, co je tím myšleno, ale jen tak podle doslovného významu jsou to různé prostředky, jak větu zkrátit, tedy např. přechodníky apod.

A proč cokoliv funguje v jednom jazyce jinak než ve druhém? Prostě proto, že každý jazyk se vyvíjí odděleně… jiné vysvětlení vám pro to nedám.

termin mam z posudku na diplomku. Take me napadlo, ze to bude mit takovou souvislost, dekuju za zodpovezeni. Az to pri obhajobe zjistim, urcite se ozvu. Hezky den :-)

No, zkusil jsem si ten termín vygooglovat a výsledků bylo mizivě málo. Zdá se, že to použil jen nějaký jeden český lingvista v jedné své práci. Tedy alespoň z toho, co našel google. Nezdá se ale, že by to byl nějaký „mainstreamový“ lingvistický termín.

Ale hádal bych, že to budou právě gerundia, participia apod.

Kdybyste napsal celou větu, kde to máte v tom posudku napsané, možná bych věděl víc.

To jsou přechodníky. Mám to v otázkách ke státnici jako podotázku u Participles a Participial Phrases, jako Sentence Condensation.

„sentence condensation“ ano, ten pojem znám. „Sentence condensers“ jsem slyšel prvně.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.