Nic moc 70 %, příště se na to raději vyspím Ale opět dobrý test.
Mě naskakoval konec první věty takto: …smartest from all of us. To jsem nevěděla že se FROM nepojí se superlativem.
Komentáře k článku: Use of English 63b (revision)
Mě naskakoval konec první věty takto: …smartest from all of us. To jsem nevěděla že se FROM nepojí se superlativem.
Re:
To je takové to české ‚z nás‘, v angličtině však ne FROM ALL ale OF ALL.
FROM by bylo např. HE BORROWED MONEY FROM ALL OF US (půjčoval si peníze od nás všech).
Re:
jinak samozřejmě ‚OF ALL OF US‘ a ‚OF US ALL‘ je to samé. Stejně tak:
I want you to meet ALL OF THEM / meet THEM ALL.
Re:
I já jsem to psal takhle pozdě a nasbíral jsem 80%. Nejvíc mě dostalo to s těma PUCLEMA . Pane profesore, věnujete se této problematice (bend, break, stretch, scratch apod.) v nějakém z vašich článků gramatiky. Já jsem je přečetl myslím všechny a nemůžu si to vybavit. Nebo je to zatím na vašem „TO DO“ seznamu?
Re:
I já jsem to psal takhle pozdě a nasbíral jsem 80%. Nejvíc mě dostalo to s těma PUCLEMA . Pane profesore, věnujete se této problematice (bend, break, stretch, scratch apod.) v nějakém z vašich článků gramatiky. Já jsem je přečetl myslím všechny a nemůžu si to vybavit. Nebo je to zatím na vašem „TO DO“ seznamu?
Re: Re:
Můj TO DO seznam je hooodně dlouhý.
mám 90%-to bend si už budu od tedka pamatovat!!
sakra to slovíčko „to book“ mě zabije… všude ho cpu a když pak někde má být, tak tam dám samozřejmě něco jinýho… no a frázový slovesa už jsou klasika 80%
Re: Re:
Všechno ne. „Kolokace“ většinou ano.
Re: UDR
Jste vy ale šikovná.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.