čtrnáctka
Prosím jak by se vyjádřilo, že se sice rozhodli ten strom pokácet,
ovšem v době vyslovení té věty:
1) ještě pokácen nebyl
2) už pokácen byl
?
Díky.
Komentáře k článku: Miscellaneous Upper-Intermediate Test 7
čtrnáctka
Prosím jak by se vyjádřilo, že se sice rozhodli ten strom pokácet,
ovšem v době vyslovení té věty:
1) ještě pokácen nebyl
2) už pokácen byl
?
Díky.
čtrnáctka
Prosím jak by se vyjádřilo, že se sice rozhodli ten strom pokácet, ovšem v době vyslovení té věty:
1) ještě pokácen nebyl
2) už pokácen byl
?
Díky.
Re: čtrnáctka
1) had not been cut down yet.
2) had already been cut down.
Those damn idioms…
mi pořád dělají potíže; I když angličtinu zpravidla po gramatické stránce zvládám, hořím právě na nich. Ach jo, když já jsem tak línej se je naučit…
čtrnácka jinak
Dobrý den,není mi jasný rozdíl,jak mám poznat z věty, že o tom rozhodli a pokáceli, takže ten strom tam stál (had stood) a rozhodli a ještě nepokáceli, takže tam pořád stojí (has been standing…)a čeká na pokácení.?? Děkuju
Re: čtrnáctka
1) had not been cut down yet.
2) had already been cut down.
Re: Re: čtrnáctka
Já pochopil RANDOMA trochu jinak:
1) Stojím před vzrostlými stromy, hledím nahoru do jejich korun a
pronáším onu větu z testu (v minulosti rozhodli, ale ještě nepokáceli)-
mohl by být v tomto případě předpřítomný průběhový (stojí tu již
xxx let)?
2) Stojím již nad pařezy a se slzami v očích pronáším onu větu (je
již pokáceno) – zde by byl ten předminulý.
Re: Re: čtrnáctka
Já pochopil RANDOMA trochu jinak:
1) Stojím před vzrostlými stromy, hledím nahoru do jejich korun a pronáším onu větu z testu (v minulosti rozhodli, ale ještě nepokáceli)- mohl by být v tomto případě předpřítomný průběhový (stojí tu již xxx let)?
2) Stojím již nad pařezy a se slzami v očích pronáším onu větu (je již pokáceno) – zde by byl ten předminulý.
Re: Re: Re: čtrnáctka
Ano, tato interpretace mě nenapadla. Nějak to pozměním, aby to bylo jednoznačné.
čtrnácka jinak
Dobrý den,není mi jasný rozdíl,jak mám poznat z věty, že o tom rozhodli a pokáceli, takže ten strom tam stál (had stood) a rozhodli a ještě nepokáceli, takže tam pořád stojí (has been standing…)a čeká na pokácení.?? Děkuju
Re: čtrnácka jinak
Ano, tato interpretace mě nenapadla. Nějak to pozměním, aby to bylo jednoznačné.
čtrtnáctka
V nabídce správných odpovědí to není, ale šlo by použít „has stood“, pokud by jsme se přiklonili k té variantě, že sice rozhodli, ale ještě nepokáceli?
čtrtnáctka
V nabídce správných odpovědí to není, ale šlo by použít „has stood“, pokud by jsme se přiklonili k té variantě, že sice rozhodli, ale ještě nepokáceli?
Re: čtrtnáctka
Teď už ne. Už je to změněné tak, aby to bylo jednoznačné.
idiomy ok, ale co se členů týče tak dělám chyby time and again…
Ale v tom snad nikdo nemá úplnou jistotu…
no tak tady sem se nechal hoodně nachytat v tomhle testu.Marku,kam na to pořád chodíš to je strašný,to aby se člověk musel pořád něco učit
no tak tady sem se nechal hoodně nachytat v tomhle testu.Marku,kam na to pořád chodíš to je strašný,to aby se člověk musel pořád něco učit
Re:
Nebojte, toho ještě bude…
Tenhle docela sednul: 13/15
Mám jeden dotaz.
Kdybych chtěl v ot. č. 9 použít FOR THE NTH TIME, musel bych zde asi
použít předpřítomný čas, že?
She's made the same mistake for the nth time.
Re:
Pokud se nepletu, tak jsi kdysi psal na nějaké idiomy článeček a jesli nějaký z nich dokonce nebyl i v testíku. Něco mi říká, že možná AS FIT AS A FIDDLE
Tenhle docela sednul: 13/15
Mám jeden dotaz.
Kdybych chtěl v ot. č. 9 použít FOR THE NTH TIME, musel bych zde asi použít předpřítomný čas, že?She's made the same mistake for the nth time.
Re:
ano, nebo minulý.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.