Help for English

fotka

no ja mam taky maly a asi nepodstatny dotaz … ale nesla by moznost nacitavat trosku vacsie fotky? … neviem ci by to velmi zatazilo server alebo preco mozu byt len take male? … chapem ze su dolezitejsie veci na praci … :oops:

myslíte ikonka (avatar)? 40×40vypadá úhledně a nezabírá to prostor na stránce. Velikost na disku, co to zabírá, to je zanedbatelné. Ale komentáře pod články či v diskusním fóru by byly dle mého názoru nepřehledné a neúhledné. Schválně jsme volili menší velikost.

no ta velkost 40×40 je v pohode … ale ked som si to tak zmensila vzdy to bolo nejakym 16kB ked som chcela dat na 4kB tak uz to bolo rozmazane …

Když to uložíte jako 40×40 ve formátu GIF, mělo by to do limitu vyjít v pohodě.

sekacik:
Už jsem to tu psal v jiném příspěvku…

Doporučuji program Image Optimizer ze stránek http://www.xat.com/io/. S JPG kompresí si tam můžete dost vyhrát. Mimo klasické JPG kvality si ta můžete nastavit magickou, nebo extra kompresi a dokonce si třeba na obrázku označit oblast co chcete mít více komprimovanou a oblast co méně. Umí ukládat ještě do GIFu a PNG.

Otevřete si v tom tu vaší fotku a zkuste tam nastavit GIF či PNG a postupně ubírat barvy a pozorovat v náhledu jak moc se mění kvalita a velikost souboru. Pak si to ještě zkuste z formátem JPG a tam ubírejte kvalitu.

Ještě doporučuji si jak originál, tak ten náhled pomocí lupy zvětšit…

Nebo mi klidně napište soukromou zprávu, já vám dám email a udělám vám to. ;)

diki pilda uz to mam :) … ja len ked som to dala ako gif tak ma to tam dost kruto vykockovalo :-/ ale teraz to je fajn :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.