Zaujímavý testík.. kto si pozorne prečítal Business 01 a ma aspoň kúsok logiky nemohol spochybiť…
Komentáře k článku: BUSINESS 01: Word Quiz A (introductory)
Zaujímavý testík.. kto si pozorne prečítal Business 01 a ma aspoň kúsok logiky nemohol spochybiť…
DIKY MOC,SOM TU PRVY KRAT A MOC SA MI TO PACI,DIK,DIK ZA VASU OCHOTU A PRACU,MUSIM SI PRECITAT AJ CLANOK O SPONZOROVANI STRANKY,ROBITE ZASLUZNU PRACU
Re:
Tak to si můžeme podat ruce. Já měl totiž taky 90%. Měl jsem totiž zažité spojení … go for a business trip … a ejhle, ono je to špatně. Člověk se pořád učí
Taky mě docela překvapila poslední věta:
I worked for that firm for 10 years, but I don't anymore.
… tedy ani ne to použítí minulého času, ale spíš absence slovesa ve
druhé větě. Já vím, že se to dá vynechat a že by tam stejně dobře
mohlo být … but I don't work there anymore … – jen mi to prostě
přišlo nedokončené.
lolut
Další kvíz…
poděkování
tak toje snad poprvé v životě, kdy mi někdo taky zdůvodní, proč moje odpověď prostě není dobře. Mockát díky, mockrát díky, mockrát díky
poděkování
tak toje snad poprvé v životě, kdy mi někdo taky zdůvodní, proč moje odpověď prostě není dobře. Mockát díky, mockrát díky, mockrát díky
Re: poděkování
My tady na HFE máme takto s vysvětlením všechny testy
Re: Re:
no potom mam otazku na present perfent simple a continuous…
my sme si ukazovali tieto prikladove vety s ucitelkou:
I have learned english for 5 years. (I'm not learning it now)
I have been learning english for 5 years. (and I'm STILL learnin it)…
I learned english for 5 years ani nespomenula…
nemalo by to tym padom byt aj tu takto? ze I have learned? alebo nasa ucitelka sa zmylila?
Re: Re:
no potom mam otazku na present perfent simple a continuous…
my sme si ukazovali tieto prikladove vety s ucitelkou:
I have learned english for 5 years. (I'm not learning it now)
I have been learning english for 5 years. (and I'm STILL learnin it)…
I learned english for 5 years ani nespomenula…nemalo by to tym padom byt aj tu takto? ze I have learned? alebo nasa ucitelka sa zmylila?
Re: Re: Re:
No tak ono to bude trochu jinak, obávám se.
Za prvé bych volil spíše sloveso STUDY než LEARN.
I have studied English for 5 years = I have been styding English for 5 years = Učím se anglicky 5 let
Pokud se bavíme o učení z knih, pak STUDY znamná ‚učit se‘ a LEARN spíše ‚naučit se‘:
I studied English for 5 years. = Učil jsem se anglicky 5 let (už se
neučím)
I have learned English. = Naučil jsem se anglicky (už to umím)
I studied for 5 years = učil jsem se 5 let
I've studied for 5 years = učím se 5 let
I've been studying for 5 years = učím se 5 let
Re: Re: Re: Re:
Zde víceméně žádný. Více se dočtete v našem článku o předpřítomném čase.
visit-card ale existuje …
visit-card ale existuje …
Re:
Pokud je mi známo, existuje pouze VISITING CARD, což se sem ale nehodí. Doporučuji si přečíst o VISITING CARD článek na Wikipedii.
Tak či tak je prostě správně BUSINESS CARD, protože je to zaběhlý termín a my se na těchto stránách znažíme učit běžnou a hlavně aktuální angličtinu…
thank you
díky za články a testy
Jupííí stoproo!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.