Help for English

tipy na autorov a anglicku beletriu

 

LionessCZ: Digital Fortress mírně souvisí s počítačema. Pokud tě tedy moc nezajímají, kniha asi pro tebe nebude. :)

to McKay: Tak v tom pripade menim nazor a knihu si prectu. :-)

THE LOST WORLD – jestli pak napsali knihu podle filmu, to nevím. Původně to je ale normální ‚řadový‘ Crichtonův román. Nebyl jsem z něho tak nadšený, jako z prvního Jurassic Parku, ale bylo to taky fajn.

Též mám ráda Kinga i Crichtona, od Kinga snad nejvíc The Shinning a Pet Sematary, a momentálně miluju knížku, kterou mě děti tak dlouho nutily přečíst, až jsem se neubránila – Neil Gaiman Neverwhere. Nakonec jsem si koupila originál i český překlad.

Moc se mi libili English Passengers by Matthew Kneale,TTT, je to historický roman od autora, ktery vystudoval moderni historii, tema je vazne, příběh je krásně napsaný, i s urcitou porci humoru......A za­jímavá je taky knižka Under The Skin by Michael Faber, je to sci-fi …

Přečtené knihy doporučuju evidovat na www.goodreads.com
Je to skvělá stránka.
Můžete si přidat přátele, sledovat co kdo čte, jak co hodnotí, co má oblibené apod.

Díky ta tip, zaregistrovala jsem se a obdržela February Newsletter…(zatím pro nedostatek času jsem podrobně neprostudovala TTT)

zkuste Sarah Waters:-), ta je fakt výborná.

Já čítám Twilight Sagu :-D , není to pro mě ani těžké ani lehké a baví ěm to,co se týče hlášek atd. :)
A nebo čtu životopisy,East Of Eden … ?)

Tak záleží na více věcech, zejména pak ale literárním vkusu a pokročilosti angličtiny. Druhý faktor pominu jako nepodstatný předpokládaje, že si každý zvolí podle toho, na co má:

Jonathan Coe:
House of Sleep, The Rotter's Club/The Closed Circle

Walter Tevis:
The Man Who Fell to Earth, Mockingbird

Chuck Palahniuk

George Orwell

Frank Herbert:
Dune

Cormac McCarthy:
The Road, Child of God, The Crossing etc.

Kurt Vonnegut jr.

On je taky nějaký Kurt Vonnegut sr.?
:shock:
Tak v tom případě ani nevím, kterého aktuálně čtu (Cat's Cradle) :-)

mladsiho ;-)

Souhlasím s tím, co se tady už objevilo – zjednodušená literatura dokáže udělat i ze skvělé knížky nudu. Bohužel, co mi nechytne, přečíst nedokážu (ani česky). Navíc miluju fantasy a sci-fi a takových zjednodušených ani moc nevychází. No, zatím hledám odvahu na originál a hlavně se snažím najít něco, co bych i jako pre-intermediate dokázala pochopit a nezavařila přitom slovník. Neměli byste, prosím, někdo nějaký typ? :?:

Můžeš zkusit některý knížky od Roalda Dahla, ale jinak o ničem jednodušším nevím. Možná ještě Twilight. Není to zas tak složitý.

Ze „sci-fi“ (ale spíš jen to „fi“) je docela rozumná slovní zásoba ve Fahrenheit 451 od Raye Bradburyho. Je to ve svém pojetí zajímavá kniha, ale není zas až tak čtivá.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.