Chtěla bych si koupit kvalitní slovník, doposud jsem používala Oxford Wordpower Dictionary, ale ten už mi přestává dostačovat. Jaké máte zkušenosti vy? Podle recenze se mi asi nejvíce zamlouvá Longman Dictionary of Contemporary English.
Chtěla bych si koupit kvalitní slovník, doposud jsem používala Oxford Wordpower Dictionary, ale ten už mi přestává dostačovat. Jaké máte zkušenosti vy? Podle recenze se mi asi nejvíce zamlouvá Longman Dictionary of Contemporary English.
S Macmillan a Longman mám velmi dobré zkušenosti. Pokud bych si měl vybrat pouze jeden, bral bych Longman.
Tak OWD je tuším pro nižší úroveň, ne? Pokud jste na nižší úrovni, tak by jste těm výkladům v Longmanu nemusela rozumět. Doporučuji si oba slovníky vzít v knihkupectví, nebo v knihovně do ruky, vybrat nějaká slovíčka a porovnat.
Mě osobně se moc líbí zase Oxford Essential Dictionary. Výkladům tam rozumím ještě lépe, než v OWD.
Já už OWD mám, ale už bych potřebovala něco na vyšší úrovni
OWD byl můj první slovník. Je dobrý, ale už taky používám jen Longmana
ja mam Mac. for advanced a taky si nestezuju..vic teda pouzivam tu verzi online na netu,hlavne kdyz sem linej hledat ikonu na my zaneradeny plose
Mám MED, který tu mme recenzovaný, a jsem navýsost spokojený, ale jak říkal Marek Vít, je už v podstatě už jen na vás – Oxford, Longman, Macmillan – kvalita je srovnatelná.
Jeste bych doporucil alternativu a to slovnik na www.seznam.cz. Ten je pry take „vysoce kvalitni“
převelice
Lamice27:
tu lenost znám. Také mám radši pořád otevřené okno se slovníkem, kdyby mě to
popadlo. Ale mě
bych tip – dej na zástupci pravej, pak vlastnosti a tam si nastav
klávesovou zkratku. To už se docela dá pak.
Jim_cz:
tu hrůzu nezmiňuj radši ani ze srandy. Ale nejde ani tak o
„slovník na seznamu“, ale o to, že je to slovník od LangSoftu. A ten
slovník je i na spoustě jiných webů, třeba na centrumu mají ten samý. Je
to slovník, který je také použitý v jejich softwaru PC Translator. Takže
ne jenom bacha na seznam…
Myslíte si, že když si koupím Longman Dictionary of Contemporary English, má cenu si k tomu ještě koupit Oxford learners thesaurus, nebo je to zbytečné, když je thesaurus součástí slovníku?
Kup si ho a uvidíš:)
Ahoj všem,
ráda bych si pořídila elektronický slovník a moc se v tom neorientuji.
Nemohl by mi někdo nějaký doporučit. Stačí mi AJ a CZ oběma směry,
dobrá slovní zásoba, Britská ang. a velkou výhodou by byla možnost
přidávat vlastní slova. Předem moc děkuji za jakoukoli radu.
Co je spatneho na PC Translator?Nejake konkretni priklady,pls
e-boy:
asi to, že ten slovník obsahuje sice hodně slovíček, ale obrovská spousta
těch slovíček by tam ani být neměla protože se pro ten výraz skoro vůbec
nepoužívají. Takže ve výsledku si tam člověk dá nějaké slovo a
vyplivne mu to třeba 20 slovíček v druhém jazyce a co si má teďka
vybrat… Ale pokud člověk na nějaké ne moc běžné slovíčko narazí, tak
je možné, že ho tam najde a jinde ne.
Také oproti výkladovému slovníku neobsahuje popis toho slovíčka, takže tak člověk snadno nějaká slovíčka zamění.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.