dobrá pomůcka s tou Lenkou..vždycky sem nad něčim takovým přemejšlel a teď už to mám
Komentáře k článku: "ingový" tvar sloves
dobrá pomůcka s tou Lenkou..vždycky sem nad něčim takovým přemejšlel a teď už to mám
State verb x verb pattern
Cituji: „POZOR: Ne za každým slovesem můžeme použít sloveso v ingovém tvaru. Prozatím zůstaneme u sloves vyjadřujících, zda máme/nemáme něco rádi (LOVE, LIKE, HATE).“
Z tohoto odstavce bych ten jev pochopila tak, že za slovesem love/ like/ hate už nebývá sloveso v ingovém tvaru. To by ale vypadalo tak, že nemůžu říct např. I like watching TV.
Spíš jste měl asi namysli něco jako, že ne ke každému slovesu přidáváme koncovku -ing (např. love, like, hate).
State verb x verb pattern
Cituji: „POZOR: Ne za každým slovesem můžeme použít sloveso v ingovém tvaru. Prozatím zůstaneme u sloves vyjadřujících, zda máme/nemáme něco rádi (LOVE, LIKE, HATE).“
Z tohoto odstavce bych ten jev pochopila tak, že za slovesem love/ like/ hate už nebývá sloveso v ingovém tvaru. To by ale vypadalo tak, že nemůžu říct např. I like watching TV.
Spíš jste měl asi namysli něco jako, že ne ke každému slovesu přidáváme koncovku -ing (např. love, like, hate).
Re: State verb x verb pattern
Ne, ke každému právě ne. My tu proto zůstaneme u LIKE/LOVE/HATE. Protože by asi nebylo vhodné teď přezentovat seznamy sloves, z akterými je ING a za kterými je infinitiv. Prostě nebudeme teď používat jiná slovesa než LIKE/LOVE/HATE, protože ty už studenti znají z UNIT 4.
Mně to přijde pochopitelné.
Další slovo, které známe s nosovkou je banka
Další slovo, které známe s nosovkou je banka
Re:
nebo pingpong
koncové G
Koncové G zpravidla vyslovují v Birmingham v Anglii. Ale podle mě to zní hrozně
Re: State verb x verb pattern
Ne, ke každému právě ne. My tu proto zůstaneme u LIKE/LOVE/HATE. Protože by asi nebylo vhodné teď přezentovat seznamy sloves, z akterými je ING a za kterými je infinitiv. Prostě nebudeme teď používat jiná slovesa než LIKE/LOVE/HATE, protože ty už studenti znají z UNIT 4.
Mně to přijde pochopitelné.
Re: Re: State verb x verb pattern
Omlouvám se, já nechápu, jak jsem to ráno četla… Je to úpně jasný…
aj tak mi to nie je celkom jasne.
He loves listening to music.-tak toto už chápem pri loves nie je sloveso
bez ing ale čo táto veta?
Are you listening to me?
-nestačí len listen to? Alebo je to inak v otázkach.Mam v tom
pekny hokej.
aj tak mi to nie je celkom jasne.
He loves listening to music.-tak toto už chápem pri loves nie je sloveso bez ing ale čo táto veta?
Are you listening to me?
-nestačí len listen to? Alebo je to inak v otázkach.Mam v tom pekny hokej.
Re:
to je přítomný průběhový čas slovesa LISTEN, za kterým je předložka a osobní zájmeno. O obojím (o přítomném průněhovém čase i o osobních zájmenech „pádových“) bude teď brzy řeč, už v UNIT 6.
No ved jasne neviem kde rozmyslam už mi je to uplne jasne/aspon na teraz/
Táto možnosť ma vôbec nenapadla a pritom sa vzdy snažim dat si pozor na
priebehove časy. Asi málo . tak dik
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.