jiný čas?
Dobrý den, zarazila mě 2 otázka, použila bych tam s jistotou předminulý čas průběhový, jako děj předcházející jinému, důsledku.Proč je to jinak?Děkuju.
Komentáře k článku: Miscellaneous Upper-Intermediate Test 6
jiný čas?
Dobrý den, zarazila mě 2 otázka, použila bych tam s jistotou předminulý čas průběhový, jako děj předcházející jinému, důsledku.Proč je to jinak?Děkuju.
jiný čas?
Re: jiný čas?
byl vyhozen za nějaký svůj stálý zvyk, něco, co tak dělá stále. Předminulý by nevadil, minulý průběhový ale špatně není také.
lolut
Poměrně těžký test
73%
Už se lepším
73%
Už se lepším
Re: 73%
Mělo tam být samozřejmě 93%…
Prosba
Pardon, ze otravuju. Ale jak byste prelozili vetu: „A jak se tam dostaneme?“ Diky za pomoc
joo, 80%, celkem to jde…a moje intuice a cit u idiomu byl správnýýý-konečněě
Re: Re:
93%. V prvni vete s tim clenem, myslel jsem si, ze tam podle vas „musi“ byt clen, budto „a“ a nebo „the“ a tak jsem tam vstrcil „a“ i kdyz mi to vubec nesedelo. Moje chyba, dobre jsem si to neprecetl
zatím můj neslabší výsledek, 40%, lepší než 100%, aspoň jsem se něco naučil
14)
…pořád mi leží v hlavě ta 14tka.
It could badly result in your health – ve smyslu může to mít negativní
důsledek na tvé zdraví – opravdu to nelze? (chápala bych to, kdyby tam
nebylo to „badly“)
14)
…pořád mi leží v hlavě ta 14tka.
It could badly result in your health – ve smyslu může to mít negativní důsledek na tvé zdraví – opravdu to nelze? (chápala bych to, kdyby tam nebylo to „badly“)
Re: 14)
ne, nejde. RESULT IN znamená, že jako důsledek se něco stane, že to skončí čím? BADLY RESULT IN YOUR HEALTH by znamenalo, že to špatně dopadne tvým zdravím.
RESULT IN sth by se použilo např. IT CAN RESULT IN A HEART ATTACK – může to skončit infarktem.
Re: 14)
ne, nejde. RESULT IN znamená, že jako důsledek se něco stane, že to skončí čím? BADLY RESULT IN YOUR HEALTH by znamenalo, že to špatně dopadne tvým zdravím.
RESULT IN sth by se použilo např. IT CAN RESULT IN A HEART ATTACK – může to skončit infarktem.
Re: Re: 14)
jo takhle!
díky moc.
tak konkretně u desítky jsem váhal a nic mi tam nepřipadlo správně. Vyčetl jsem totiž z nějaké Oxford press – učebnice, že vazba „is going to go“ je spíše „nemotorná“ nebo něco v tom smyslu a že se jí angličani vyhýbají
Re: Prosba
„… and how do we get there ?“ nebo „how are we to get there ?“ řekl bych
Re:
vazbě BE GOING TO GO tu máme věnovaný článek „polovičatá pravidla #2“
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.