Help for English

Doporučte knížku pro obchod. ang.

Zdravím,
vybírám si knížku pro obchod. angličtinu a jelikož jsem zatím nenašel žádné recenze, obracím se zde pro nějaký ten tip. V obchodě se mi po letmém prolistování zamlouvali tyto: In company, Head for business a nebo Intelligent business, vše na úrovni kolem upper-inter.
Jaký máte vůbec vztah k těmto obchod. knížkám? Vyplatí se něco takového pořídit? Jedná se mi zejména o procvičení prezentace, komunikace ve firmě a se zákazníky, pohovory, přijímací řízení atd atd.
Díky za názory.

Těžko radit. Na jaké jste úrovni? Je to pouze pro samostudium?
Jak často používáte angličtinu v práci a do jaké míry?

Příště doporučuji zadat dotaz do sekce OSTATNÍ. Zde se prodávají a kupují knihy. :-)

Omlouvám se za špatné zařazení :)
Jsem na úrovni upper, mám jazyk. individuál. kurz v práci, takže výběr knihy konzultuji s mou učitelkou. Ta ovšem business eng nikdy neučila, takže v tomto to nechala na mně (máme ty hodiny hodně volné a víceméně se probírá to co chci ;). Pracuji v IT a tech. ang ovládám bez problémů, jedná se mi právě o ty komunikační a prezentanční dovednosti, které nyní zrovna až tak moc nepotřebuji, ale do budoucna člověk nikdy neví ;)

Pokud to máte do individuálního kurzu, tak bych možná doporučil Business one:one

http://www.oup.com/…ue/isbn/5980?…

Sice jsem z ní osobně zatím neučil, ale je více úrovních a slýchám o ní velice dobré reference. Sám jsem se na ni byl nedávno zrovna podívat v knihkupectví a musím říct, že mě velice zaujala.

V případě, že do toho půjdete ale určitě kupte i CD a doporučuji vybrat si správnou úroveň. To musí posoudit učitel. Nejlépe zajde do knihkupectví a projde si tu knihu a různé úrovně a podle toho, jak vás zná z hodin, posoudí, která bude pro vás nejlepší.

To ostatně platí vždy. Učitel by měl mít přehled, z čeho se dá učit a i když si knihy nemusí kupovat všechny domů, je dobré vědět kam zajít a kde se porozhlédnout po nových materiálech…

Pokud učitel nikdy neučil business English, tak vy mu moc nepomůžete. Asi nejlepší by bylo, kdybyste vyrazili na nákupy spolu. Knih je ve finále hodně a určitě se dohodnete.:-)
Určitě se ale dobře spolu poraďte, jestli se vám (jako studentovi) ta kniha líbí a jestli má učitel pocit, že je dobře zpracovaná :-)

Ještě mě napadla série Intelligent Business

Díky za vyčerpávající odpověď. Na nákup jsme vyrazili spolu a z něho právě vyšly ty tři typy, mezi nimi i Vámi navrhnutá Intelligent Business. Kouknu ještě po Business one:one a uvidíme.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.