Výborný článek pro ty, kteří ještě nemají zkušenosti s objednávkou ze zahraničí.
Komentáře k článku: Jak nakupovat DVD v zahraničí
Výborný článek pro ty, kteří ještě nemají zkušenosti s objednávkou ze zahraničí.
jj, naprosto souhlasím. Sice jsem to jen tak prolítl, protože tohle všechno už celkem znám, ale pro ostatní je to perfektní návod. Bravo, Romane.
100 bodiku a tesim se na clanek o PayPalu
Díky
Ani si neumíte představit, jakou jste mi udělal radost . Zatím mi objednával syn, teď to můžu zkusit sama.
Pro mě nic nového, ale pro ostatní to musí být bomba
Hehe, ono se vyplácí chodit na srazy..
Skvělý článek Rozvedený do nejmenších detailů
Clo
Ještě bych upozornil, že při nákupu z USA či odjinud mimo EU se vám může stát, že balíček přiveze pošťák, ale bude od vás chtít peníze – clo. Je to myslím na zásilky v hodnotě nad 1000 Kč a clo je ve výši 19% ceny. Zase ale neplatíte DPH.
Při nákupu z EU se počítá DPH, clo se pochopitelně neplatí.
Clo
Ještě bych upozornil, že při nákupu z USA či odjinud mimo EU se vám může stát, že balíček přiveze pošťák, ale bude od vás chtít peníze – clo. Je to myslím na zásilky v hodnotě nad 1000 Kč a clo je ve výši 19% ceny. Zase ale neplatíte DPH.
Při nákupu z EU se počítá DPH, clo se pochopitelně neplatí.
Re: Clo
No jo, na to já úplně zapomněl.
Pokusím se to do článku někam dopsat. Dík
Re: Clo
No jo, na to já úplně zapomněl.
Pokusím se to do článku někam dopsat. Dík
Re: Re: Clo
Ale Amazon UK DPHcko preci rovnou prepocita, takze to vidite uz v te
vysledne cene, tedy pokud si to pamatuju dobre.
A to clo z USA jsem myslela, ze pro soukrome osoby je nad 1500 kc, ale oni to
porad meni .
Re: Re: Clo
Ale Amazon UK DPHcko preci rovnou prepocita, takze to vidite uz v te vysledne cene, tedy pokud si to pamatuju dobre.
A to clo z USA jsem myslela, ze pro soukrome osoby je nad 1500 kc, ale oni to porad meni .
Re: Re: Re: Clo
tak ne kecam je to osvobozeni od cla do 150 Euro coz je cca 4000 kc
Problemy s regionmi sa daju vyriesit nakupom multiregionalneho prehravaca.
Osobne mi ine ani neostavalo, kedze zijem v regione 4. Teraz si mozem
nakupovat dvd z celeho sverta bez starosti o region. A ma to aj tu vyhodu, ze
v tunajsich obchodoch sa obcas vyskytne nejake to dvd bez regionu 4 a to je
vdaka tomu asi o polovicu lacnejsie
Rozhodne sa mi investicia do multiregionalneho prehravaca niekolkonasobne
vratila.
Problemy s regionmi sa daju vyriesit nakupom multiregionalneho prehravaca. Osobne mi ine ani neostavalo, kedze zijem v regione 4. Teraz si mozem nakupovat dvd z celeho sverta bez starosti o region. A ma to aj tu vyhodu, ze v tunajsich obchodoch sa obcas vyskytne nejake to dvd bez regionu 4 a to je vdaka tomu asi o polovicu lacnejsie
Rozhodne sa mi investicia do multiregionalneho prehravaca niekolkonasobne vratila.
Re:
Ano, to je taky možnost, ale často jsou to neznačkové stroje a často
nekvalitní…
A pokud tedy není kvalita špatná, často jsou ‚user unfriendly‘
Re:
Ano, to je taky možnost, ale často jsou to neznačkové stroje a často nekvalitní…
A pokud tedy není kvalita špatná, často jsou ‚user unfriendly‘
Re: Re:
Ja som kupil Sony asi tak strednu triedu, ale moze byt ze v EU to je inak a firmy maju trochu inu politiku. Velakrat som sa stretol s tym ze rovnaky model ma rozdielne funkcie pre rozdielny trh.
Re: Re:
Ja som kupil Sony asi tak strednu triedu, ale moze byt ze v EU to je inak a firmy maju trochu inu politiku. Velakrat som sa stretol s tym ze rovnaky model ma rozdielne funkcie pre rozdielny trh.
Re: Re: Re:
Tak SONY u nás je rozhodně region 2, protože ‚all region‘ Sony se
sehnat prostě nedá.
A docela mě překvapuje, že u vás jo, protože si to hlídaj. Dá se to
nechat odblokovat, takže je možné, že jste to koupil už ‚upraveno‘. Ale
nevím, neznám australský trh
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.