výborný článok na toto som čakal, pretože s týmto mám večný problém kedy je is a kedy are dúfam, že ešte budú nejaké články s touto problematikou Díky za článok
Komentáře k článku: Záludné jednotné x množné číslo
výborný článok na toto som čakal, pretože s týmto mám večný problém kedy je is a kedy are dúfam, že ešte budú nejaké články s touto problematikou Díky za článok
Užitečný článek. Mě se líbí to poslední „Policie a dobytek“
Fish&sheeps
Hezké shrnutí, ale ještě mi tam chybí people, fish a sheep, což jsou slova se kterýma jsem měl vždycky problémy a ani teď nevím, kam s nimi. People k policii a dobytku? Fish a sheep do nepočitatelných? Díky
Fish&sheeps
Hezké shrnutí, ale ještě mi tam chybí people, fish a sheep, což jsou slova se kterýma jsem měl vždycky problémy a ani teď nevím, kam s nimi. People k policii a dobytku? Fish a sheep do nepočitatelných? Díky
Re: Fish&sheeps
nene, o těch se píše v článku o nepravidelném množném čísle.
FISH, SHEEP, DEER apod. je i jednotné i množné číslo. Prostě množné
číslo vypadá jako jednotné.
A FISH, TWO FISH, THREE FISH…
ONE SHEEP, TWO SHEEP…
Proto se o nich v tomto článku nepíše.
Re:
Fakt super článek, přidávám se k chvále.
Marku, bral bych nějaký podobný článek, ale spíš obecně o czenglish. Vím, že je spousta věcí, které v češtině vyjadřujeme jinak než v angličtině a nějaký shrnující článek těch nejběžnějších problémů by se fakt šikl.
Bylo by to možné někdy časem? Díky.
Re:
Fakt super článek, přidávám se k chvále.
Marku, bral bych nějaký podobný článek, ale spíš obecně o czenglish. Vím, že je spousta věcí, které v češtině vyjadřujeme jinak než v angličtině a nějaký shrnující článek těch nejběžnějších problémů by se fakt šikl.
Bylo by to možné někdy časem? Díky.
Re: Re:
Určitě to možné bude.
Jinak o „Czenglish“ vydal Don Sparling z brněnské Masarykovy univerzity knihu. Doporučuji.
well done, the wonderful article
Re: Re:
Určitě to možné bude.
Jinak o „Czenglish“ vydal Don Sparling z brněnské Masarykovy univerzity knihu. Doporučuji.
Re: Re: Re:
JJ, myslíš tutu, že?
nlp.fi.muni.cz/projekty/lexdb/czeng.cgi?mode=contents
Je ta webová verze kompletní?
Od tebe to bude ale stejnak lepší, budu se těšit. Předem díky.
JJ, myslíš tutu, že? nlp.fi.muni.cz/projekty/lexdb/czeng.cgi?mode=contents
Je ta webová verze kompletní?Od tebe to bude ale stejnak lepší, budu se těšit. Předem díky.
Re: Re: Re: Re:
Zdá se, že ano. Ale nevím, knížku nemám, jen jsem ji viděl.
JJ, myslíš tutu, že? nlp.fi.muni.cz/projekty/lexdb/czeng.cgi?mode=contents
Je ta webová verze kompletní?Od tebe to bude ale stejnak lepší, budu se těšit. Předem díky.
Re: Re: Re: Re:
Jinak pěkná řádka upozornění na čechismy je v článcích ČASTÉ
CHYBY, např. zde:
www.helpforenglish.cz/…ovosled.html
Pod článkem je odkaz na další díly seriálu o častých chybách.
Jsou to ty nejtypičtější chyby českých studentů angličtiny.
a pair of
takže pro nás pomalejší , když chci říct moje brýle, tak je to my glasses a když chci říct mám dvoje brýle tak řeknu two pairs of glasses? děkuju
a pair of
takže pro nás pomalejší , když chci říct moje brýle, tak je to my glasses a když chci říct mám dvoje brýle tak řeknu two pairs of glasses? děkuju
Re: a pair of
Přesně tak.
Re: Fish&sheeps
nene, o těch se píše v článku o nepravidelném množném čísle.
FISH, SHEEP, DEER apod. je i jednotné i množné číslo. Prostě množné číslo vypadá jako jednotné.A FISH, TWO FISH, THREE FISH…
ONE SHEEP, TWO SHEEP…Proto se o nich v tomto článku nepíše.
Re: Re: Fish&sheeps
ja som citala ze ryby ked napr v mori plavaju okolo mna tak mozem pouzit a lot of fishes alebo tak nejako…je to pravda?
Re: Re: Fish&sheeps
ja som citala ze ryby ked napr v mori plavaju okolo mna tak mozem pouzit a lot of fishes alebo tak nejako…je to pravda?
Re: Re: Re: Fish&sheeps
ne, FISHES jsou druhy ryb, tedy např. tresky, lososi, štiky…
Muze prosim potvrdit ci opravit tento muj preklad:
MAM PRO TEBE HODNE ZPRAV A VSECHNY JSOU DOBRE.
I HAVE A LOT OF NEWS FOR YOU AND ALL OF IT ARE GOOD. (Nebo ALL OF THEM?)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.