Terka
no super konečně nejaká stranka kde maj učení i pro začátečníky nebo pro děti tohle sice zrovna umim ale věřim že tu bude spousta věcí co neumim!!!super jsem moc ráda:-)
Komentáře k článku: Místní předložky 1
Terka
no super konečně nejaká stranka kde maj učení i pro začátečníky nebo pro děti tohle sice zrovna umim ale věřim že tu bude spousta věcí co neumim!!!super jsem moc ráda:-)
Re: What does „next up“ mean?
Napište to ve spojení, ve kterém jste to viděl/a.
Re: What does „next up“ mean?
Napište to ve spojení, ve kterém jste to viděl/a.
Re: Re: What does „next up“ mean?
Bylo to na jednom internetovém rádiu. Celý text zněl nějak takto: /On
Air Now: LA Dodgers Next Up: Sean Hannity/
Děkuji za odpověď
Re: Re: What does „next up“ mean?
Bylo to na jednom internetovém rádiu. Celý text zněl nějak takto: /On Air Now: LA Dodgers Next Up: Sean Hannity/
Děkuji za odpověď
Re: Re: Re: What does „next up“ mean?
když je něco ‚UP‘, tak je to „na řadě“, NEXT – další. Takže normálně že jsou další na řadě.
IN a/the nice church
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li je přijatelné použít po předložce neurčitý člen, např.:
I was in a nice church – byl jsem v nějakém hezkém kostele (byl hezký, nepamatuji si nic konkrétního).
Někde jsem četl, že se po předložkách používá výhradně člen určitý. Teď si tedy nejsem jist. Děkuji
IN a/the nice church
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li je přijatelné použít po předložce neurčitý člen, např.:
I was in a nice church – byl jsem v nějakém hezkém kostele (byl hezký, nepamatuji si nic konkrétního).
Někde jsem četl, že se po předložkách používá výhradně člen určitý. Teď si tedy nejsem jist. Děkuji
Re: IN a/the nice church
Ne, to je naprostý nesmysl. Předložka a použití členu spolu vůbec nesouvisí. Vše se řídí běžnými pravidly pro používání členů.
NEAR
Prosím o vysvětlení rozdílu mezi NEAR a NEAR TO.Existují nějaká
pravidla?
Děkuji
NEAR
Prosím o vysvětlení rozdílu mezi NEAR a NEAR TO.Existují nějaká pravidla?
Děkuji
Re: NEAR
Odpověď na tuto otázku od skvělého autora těchto skvělých stránek
nalezneš v článku „Místní předložky #2“ v sekci Angličtina pro
začátečníky. Je to 8. komentář odspodu. Tady je celé znění:
„TO se s NEAR používá zpravidla jen v některých případech, jako
např. se superlativem NEAREST TO sth (lze ho ale vynechat) a nebo když je
někdo NAPOKRAJI NĚČEHO, např. NEAR TO DEATH, NEAR TO TEARS, NEAR TO
A BREAKDOWN apod. (ale opět lze vynechat).“
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.