Hurá, plný počet Přiznám se ale, že u dvou jsem zaváhala
Komentáře k článku: Test: Základní slovesné vazby
Hurá, plný počet Přiznám se ale, že u dvou jsem zaváhala
need
jsem sto let za opicema, myslela jsem, že need je modální sloveso a je to opravdu chyba, když se použije jako modální? nebo to divně zní?
need
jsem sto let za opicema, myslela jsem, že need je modální sloveso a je to opravdu chyba, když se použije jako modální? nebo to divně zní?
Re: need
NEED je ok jen v záporu, NEEDN'T, ale i to je už tak trochu zastaralé.
NEED kladné jako modál je jen ve velmi formálních dokumentech a některých hodně zažitých vazbách. V normálním životě se s tím asi nesetkáte. Když budete hodně, hooooodně číst, tak možná jednou za dlouhý čas.
Ve větě v tomto testu by to byla chyba.
mohl by jste mi poradit kde najdu vsechna slovesa pojící se s TO
mohl by jste mi poradit kde najdu vsechna slovesa pojící se s TO
Re:
Ve velkém slovníku je vyčtete, jsou jich ale tisíce. K čemu potřebujete VŠECHNA SLOVESA pojící se s TO?
Re:
v británii /wari/, v americe /w.ri/ (místo tečky schwa – takové to obrácené e)
80% na poprvé jako Pája
to drive/ a driving
„My sister is learning a driving?“ To by myslím šlo, kdyby tam
v možnosti „driving“ byl ovšem neurč. člen „a“
to drive/ a driving
„My sister is learning a driving?“ To by myslím šlo, kdyby tam v možnosti „driving“ byl ovšem neurč. člen „a“
Re: to drive/ a driving
Nešlo, DRIVING není podst. jméno a už vůbec ne počitatelné podstatné jméno, nemůže u něho být NIKDY neurčitý člen.
Re: Re:
Myslím, že tohle není o době, ale o úrovni studujícího na které je. Pokud je to začátečník, tak snad na tom není nic špatnýho.
Acj jo
Je to moc těžké.Nikdy se anglicky nenaučím:(
U 2. věty: We go shopping every Sunday… němělo by být spíše “shop”, jedná-li se o činnost, která se stále opakuje – prostý přítomný? Děkuji
U 2. věty: We go shopping every Sunday… němělo by být spíše “shop”, jedná-li se o činnost, která se stále opakuje – prostý přítomný? Děkuji
Veta znie: “Chodime nakupovat kazdu nedelu.” nie “Nakupujeme kazdu nedelu.”
Funkciu deja, ktory sa opakuje vyjadruje v danej vete sloveso go (ktore je v jednoduchom pritomnom case)
go shopping = chodit/chodievat nakupovat
Více si můžete přečíst v článku Verb Patterns (slovesné vzorce)
Je skutečně věta “Children must listen to their parents.” významově shodná s větou “Children must obey their parents.”? (Děti musí poslouchat své rodiče.)?
Myslel jsem, že věty s “listen to” mají jiný význam, a sice:
Children should listen to their parents. – Děti by měly naslouchat svým rodičům.
Parents should listen to their children. – Rodiče by měli naslouchat svým dětem.
Díky za případnou odpověď.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.