Vídíte to, naučil jsem se správnou výslovnost „colon“. Už to nebudu číst jako „k šva l šva n“ :--)))
Komentáře k článku: Interpunkční znaménka (tabulka)
Vídíte to, naučil jsem se správnou výslovnost „colon“. Už to nebudu číst jako „k šva l šva n“ :--)))
Re:
Já jsem si prozměnu myslel, že je to K (něco mezi A a O) L (šva) N
Díky moc. Je to bezva pomůcka. Jdu tisknout. Právě to berem s dětmi.
Výborné, díky moc.
Jé skvělá tabulka. Děkujem
kdyby to třeba někoho zaujalo, povídání o otazníku a jeho historii jsem tady kdysi psal v článku The fascinating story of question mark (lze zde dohledat)
DOT
Já se chci zeptat, jak je to s tečkou? Ve filmu MAMMA MIA, když chtěli říct tečka tečka tečka, říkali dot, dot, dot. Snad jsem rozuměla správně.
DOT
Já se chci zeptat, jak je to s tečkou? Ve filmu MAMMA MIA, když chtěli říct tečka tečka tečka, říkali dot, dot, dot. Snad jsem rozuměla správně.
Re: DOT
DOT je taky tečka, ale třeba v emailu nebo webových stránkách.
Desetinná tečka je pak POINT (nemají desetinnou čárku, ale tečku – více v našem kurzu obchodní angličtiny).
No a na konci věty je FULL STOP nebo PERIOD (AmE).
Myslím, že tu žádný článek o uvozovkách není, tak se zeptám zde.
Jednoduché uvozovky se používájí pro uvození přímé řeči. Je to pro
AmE i BrE?
Pokud pro obě, k čemu se používají dvojíté uvozovky?
Pokud se nepletu, tak na rozdíl od češtiny jsou uvozovky na začátku i na konci věty VŽDY NAHOŘE.
Díky
Myslím, že tu žádný článek o uvozovkách není, tak se zeptám zde.
Jednoduché uvozovky se používájí pro uvození přímé řeči. Je to pro AmE i BrE?
Pokud pro obě, k čemu se používají dvojíté uvozovky?Pokud se nepletu, tak na rozdíl od češtiny jsou uvozovky na začátku i na konci věty VŽDY NAHOŘE.
Díky
Re:
Ano, jsou vždy nahoře. Je jedno, jestli použijete jednoduché či dvojité.
skvělý článěk, děkuji moc, už to mám vytisklé u sebe ve složce:))
A ještě jak je prosím MEZERA, tím myslím třeba mezi slovy. Může být SPACE? A KRÁT, jako v matematice?
A ještě jak je prosím MEZERA, tím myslím třeba mezi slovy. Může být SPACE? A KRÁT, jako v matematice?
Re:
mezera je SPACE
krát je MULTIPLICATION SIGN,
ale pokud říkáte ‚3×3‘, pak je to ‚three TIMES three‘
mřížka
Skvělé, přehledné, díky! A můžu ještě tu mřížku? #
Všiml jsem si, že se používá nějak v souvislosti s pořadím něčeho,
třeba auto #1, auto #2, funguje to jako náhrada naší tečky za řadovou
číslovkou?
mřížka
Skvělé, přehledné, díky! A můžu ještě tu mřížku? #
Všiml jsem si, že se používá nějak v souvislosti s pořadím něčeho, třeba auto #1, auto #2, funguje to jako náhrada naší tečky za řadovou číslovkou?
Re: mřížka
je to NUMBER
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.