Otazecka
Dobry vecer takze jestli jsem to dobre pochopil mohl bych rici:DO YOU HAVE ANY PLANS AT THE WEEKEND?-Mas nejake plany na vikend?…dekuji
Komentáře k článku: Časové předložky IN, ON, AT (přehled)
Otazecka
Dobry vecer takze jestli jsem to dobre pochopil mohl bych rici:DO YOU HAVE ANY PLANS AT THE WEEKEND?-Mas nejake plany na vikend?…dekuji
Otazecka
Re: Otazecka
spíš FOR THE WEEKEND.
jak spravně napsat za 2–3 dny? for two-three working days?
jak spravně napsat za 2–3 dny? for two-three working days?
Re:
two TO three week days
I read it..... a day.Bohužel si nejsem jist jakou předložku tam mám doplnit pomohl by mi někdo?Díky moc.In ?
Re:
IN A DAY – za jeden den
on that evening
Dobrý den, Marku.
V textu jedné knihy jsem narazil na:
a) ON THAT EVENING – je tam „ON“, protože je to „večer jakoby s přívlastkem“?
b) That bird had been singing all morning, almost as though it WERE calling to him.
Proč je za „it“ tvar „were“?
Děkuji.
f.
on that evening
Dobrý den, Marku.
V textu jedné knihy jsem narazil na:
a) ON THAT EVENING – je tam „ON“, protože je to „večer jakoby s přívlastkem“?
b) That bird had been singing all morning, almost as though it WERE calling to him.
Proč je za „it“ tvar „were“?
Děkuji.
f.
Re: on that evening
a) ano
b) přečtěte si článek NEREÁLNÝ ČAS
Re: on that evening
a) ano
b) přečtěte si článek NEREÁLNÝ ČAS
Re: Re: on that evening
děkuji
Dobrý den, nepoužívá se on Christmas (pro svátek trvajících déle než jeden den) v AmE? Jestli to náhodou není něco jako at the weekend(BrE) on the weekend(AmE). Díky za odpověď.
Dobrý den, nepoužívá se on Christmas (pro svátek trvajících déle než jeden den) v AmE? Jestli to náhodou není něco jako at the weekend(BrE) on the weekend(AmE). Díky za odpověď.
Re:
O vánocích je AT CHRISTMAS. Výrazem ON CHRISTMAS mohou myslet ‚v den vánoční‘, tedy ON CHRISTMAS DAY.
možná to někdo znáte, ale mám mnemotechnickou pomůcku k časovým předložkám.
Nakreslete si trojúhleník tak, že nahoře bude přepona a dole „hrot“. Pak zhruba uprostřed trojúhleníku ho přepulte vodorovně. Na přeponě bude předložka „in“, na přepůlené přímce bude předložka „on“ a na hrotu bude předložka „at“. Přepona je na tomto trojúhelníku nejdelší, proto in – delší časový úsek (měsíce, roční období, roky ). uprostřed je on – kratší časový údaj (dny ) a hrot je nejkratší časový údaj, používá se v momentě (hodiny ). Já mám v předložkách obecně zmatek, ale aspoň v těchto se trochu vyznám
on holiday
jet na prázdniny – „to go on holiday“, nebo „to go to holiday“? Moc děkuji!
on holiday
jet na prázdniny – „to go on holiday“, nebo „to go to holiday“? Moc děkuji!
Re: on holiday
GO ON HOLIDAY
K předložkám, které se pojí se slovesem GO, si můžete vytisknout přehlednou záložku.
Stačí do našeho vyhledávače (vlevo nahoře) zadat slovo ZÁLOŽKA.
Re: on holiday
GO ON HOLIDAY
K předložkám, které se pojí se slovesem GO, si můžete vytisknout přehlednou záložku.
Stačí do našeho vyhledávače (vlevo nahoře) zadat slovo ZÁLOŽKA.
Re: Re: on holiday
Děkuji!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.