73% ale jsem moc ráda, protože se vším, co jsem měla dobře, jsem si
byla jistá
děkuji za testík
Komentáře k článku: Grammar Theme Park: The Environment (B)
73% ale jsem moc ráda, protože se vším, co jsem měla dobře, jsem si
byla jistá
děkuji za testík
Mám sice o jednu chybu víc než v předešlém testu, ale zato jsem rád, že jsem nedojel na Relative clauses a Comparision.
Ještě ale musím dopilovat participium.
Díky za test.
Ta dvanáctka je na mě nějaký silný kafe :--P Není třeba nějakej název pro tuhle speciální podmínkovou větu? Mám s tím problém to pobrat.
Ta dvanáctka je na mě nějaký silný kafe :--P Není třeba nějakej název pro tuhle speciální podmínkovou větu? Mám s tím problém to pobrat.
Re:
Je to popsané v článku o WILL v podmínkových větách.
Tak jsem si myslel, že si po těch minulých 67 procentech trochu spravím chuť, ale s těmu současnými 73 procenty jsem ten prapor moc vysoko nezvedl. Nejvíc mě štve, že pořád bojuju s těmi členy u živočišných druhů resp. jednotlivců. Kdyby to tu že nebylo tisíckrát zmíněno … a já v tom pořád plavu
Tak jsem si myslel, že si po těch minulých 67 procentech trochu spravím chuť, ale s těmu současnými 73 procenty jsem ten prapor moc vysoko nezvedl. Nejvíc mě štve, že pořád bojuju s těmi členy u živočišných druhů resp. jednotlivců. Kdyby to tu že nebylo tisíckrát zmíněno … a já v tom pořád plavu
Re:
Já zase popletl členy u řek a světadílů (zvířecí druhy byly
v minulém testu, tak jsem to těch pár dní udržel v paměti ).
Jinak taky 73 pct.
14ka je moc pěkný chyták Jinak super test
Taky mám 73,ale zato jsem si nějaký věci ujasnil. Hlavně s will v podmínkových větách. A nějak pořád dělám chybu, že všude cpu předminulý čas :--)
Re: Re:
no ja mam tentoraz 87, ale len vdaka tomu, ze som si ujasnil vsetky veci z verzie A – z ktorej som mal 73
Ivory products _________ very popular before ivory hunting became illegal.
Tohle je tipická věta, na které nám učitel vysvětluje předminulý čas a podle něj je tam jedině předminulej čas správně. Jakože když jsou v souvětí dvě věty v minulém času, tak to, co proběhlo dřív, je předminulý. Už mě tady tyto záležitosti, co se běžně na školách učí nepřesně(špatně), docela vytáčí…
Ivory products _________ very popular before ivory hunting became illegal.
Tohle je tipická věta, na které nám učitel vysvětluje předminulý čas a podle něj je tam jedině předminulej čas správně. Jakože když jsou v souvětí dvě věty v minulém času, tak to, co proběhlo dřív, je předminulý. Už mě tady tyto záležitosti, co se běžně na školách učí nepřesně(špatně), docela vytáčí…
Re:
Není tam předminulý čas o nic víc, než by byl ve větě IT WAS POPULAR BEFORE 1995 nebo IT WAS POPULAR IN THE 20th CENTURY.
Re:
Není tam předminulý čas o nic víc, než by byl ve větě IT WAS POPULAR BEFORE 1995 nebo IT WAS POPULAR IN THE 20th CENTURY.
Re: Re:
no já to chápu, vy to tu vysvětlujete docela často, ale jde vidět, že náš učitel sem asi moc nechodí…:)
Re:
přesně přesně přesně!!! tedkas to vystihl! vysvětluje se to tu docela často a jednou už jsme to tu s Markem i trochu řešili, ale já to prostě nepobírám, proč tam je normální minulý! nebo spíš v kterých větách ten předminulý teda vlastně je?!!
no jinak jsem dopadla stejně jako v A – musím si hlavně rozšiřovat slovní zásobu a učit se kolokace, v té 12) jsem se rozhodovala mezi will a aided, ale moc mi to nedávalo česky smysl s tím budoucím
Re:
Přečtěte si článek o WILL a WOULD v podmínkových větách. Tam to pochopíte lépe.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.