Help for English

Učebnice AJ pro ZŠ

Dobrý den,
poprosím vás o radu. Máte nějaký tip na vhodnou učebnici pro 8. ročník ZŠ? Angličtina bude jejich 2. jazyk, jsou tedy úplní začátečníci a nehodí se pro ně většina učebnic, které jsou koncipované pro mnohem mladší děti. Na druhou stranu, jsou to většinou žáci s SPU, takže by byla vhodná učebnice jednoduše napsaná, ale zároveň ne příliš „dětská“. Obešla jsem pár knihkupectví, ale nějak jsem nenatrefila na tu pravou :shock: . Díky za případné reakce.

Doporučuji English Zone od Oxford University Press. Je pro druhý stupeň a je přizpůsobená pro SPÚ děti.Další info na:

http://www.oup.com/…e/isbn/52490?…

Hodně štěstí! Kateřina

Dobrý den,
mám podobný dotaz. Jakou řadu učebnic byste doporučili pro 2. stupeň ZŠ(AJ je prvním cizím jazykem)? S jakými učebnicemi máte zkušenosti? Používáte v 9. třídě Zahálkovou? Popř. uvítám odkaz na diskuzi či článek jinde na téma učebnic AJ na ZŠ.
Děkuji
Marie

Nedávno jsem v obchodě viděla Project od Oxfordu (rok vydání 2008) a zdál se mi docela povedený, moje mamka je učitelka a na jejich škole právě na Project přecházejí

Záleží na tom, za kolik je škola učebnice ochotna koupit, na co je a na co není.Obecně musím velmi pochválit Oxford University Press, sama učím podle předposlední verze Projectu. Pro druhý stupeň je ještěod nich „jednodušší“ English Zone a „nabitější“ Oxford Heroes. Další na http://www.oup.com/…ce/zakladni/?…. Problém je ten, že ne všem je dovolena koupit sada kvalitních aj učebnic. Další trable je že na základních školách jsou materiály ze zákona zdarma a ač si v mém případě celé Brno kupuje na začátku školy pracáky za své, já to svým žákům na povel od vedení NESMÍM říct. No a tak je jakžtak na učebnice, někde se vyškrabe na pracáky a jakékoliv další materiály na víc jdou na devadesát procent z mé kapsy, přetékající patnáctitisícovým učitelským platem.No nic. Ráda uslyším od dalších, jaké materiály se jím na ZŠ osvědčily. Dík a omlouvám se za litanie na téma českého státního základního školství, v Brně je uplakaný podzimní den.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.