Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu takovou věc. Vyčetla jsem, že černá kočka znamená v anglii štěstí a hned na to jsem v seriálu objevila, že to tak pravda není. Chtěla jsem se zeptat, jak to teda je. Za odpověď moc děkuji
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu takovou věc. Vyčetla jsem, že černá kočka znamená v anglii štěstí a hned na to jsem v seriálu objevila, že to tak pravda není. Chtěla jsem se zeptat, jak to teda je. Za odpověď moc děkuji
Kde jste vyčetla, že černá kočka znamená štěstí???
Píšou to třeba tady: http://www.modrykocour.cz/…chzemich.htm
Jo, zdá se, že to tak je:
In Europe, apart in Italy or Spain, a black cat crossing one's path is considered good luck; however they were also seen by the church as associated with witches. Black cats (and sometimes, other animals of the same colour, or even white cats) were sometimes suspected of being the familiars of witches. The black cat was still usually seen as good luck; however, in the USA and parts of Europe (e.g. Spain), which saw witch hunts, the association with witches caused them to be considered as bad luck.
In places which saw few witch hunts, black cats retained their status as good luck, and are still considered as such in Japan, Britain and Ireland.
(wikipedia)
Tak třeba v naší učebnici Time to talk lekce 10. a právě pak jsem se dívala na britský seriál, kde znamenala smůlu – docela mě to zmatlo a nevěděla jsem co si mám myslet. Takže znamená smůlu? Děkuji moc
Malá černá kočička
přeběhla mi dnes přes cestu.
Lidé věří na sýčka
v noci plné šelestů.
Malá černá kočička,
to prý je špatné znamení.
Ty však nejspíš maličká
o pověrách nemáš tušení.
Jen pojď, jen pojď ke mně blíž,
však si svoji myš pak dohoníš.
Pojď, snad se nebojíš, na či či či…
Malá černá kočička
bývá prý špatnou předzvěstí.
Ty však jistě maličká
do cesty jsi přišla pro štěstí.
**** **
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.