Help for English

would want

 

Vím, že se tu nedávno někdo ptal jestli je možné použít spojení WOULD WANT a bylo mu odpovězeno tuším, že moc ne. Ten topik už nemůžu najít, ta bych si to rád ověřil.

Mám totiž potřebu to použít docela často a přijde mi to zcela normální. Ty věty ve kterých to chci používat jsou totiž podle mě podmínkové, akorát, že tam ta podmínková část není řečena.

Prostě to nechci, ale chtěl bych to, kdyby byla splněná nějaká podmínka (ale ta třeba být splněna nikdy ani nemůže), takže samotné want se mi nejeví jako vhodné. Want mi přijde spíš jako když už to mám naplánované, nebo je pravděpodobné, že toho dosáhnu.

Například když se budu s někým bavit o autech za miliony korun, tak bych řekl I would want to have the Porsche Carrera GT.

Kdybych napsal jenom I want to have the Porsche Carrera GT, tak by to spíš znamenalo, že po tom autu prahnu a až na něj budu mít, tak si ho koupím.

Je to tak, můžu v takových větách používat spojení would want?

Díky.

Naopak, řekl jsem na to, že ano. Že pokud je to chtění podmíněné, tak jo. Např. nechci to, ale chtěl bych to, kdyby to bylo levnější. Nebo nechci tam jít, ale chtěl bych, kdyby…

Tam je to možné.

Marek Vít:
OK, díky, tak to se mi ulevilo. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.