Whether we play on Saturday depends on the weather. Proc se nepouzije „is depending“, jedna se preci o zmenu stavu ??
Buing a house nowadays has become more and more expensive all the time. Proc nepouziju „is becoming“ ?? Zmena se deje ted.
lb
Whether we play on Saturday depends on the weather. Proc se nepouzije „is depending“, jedna se preci o zmenu stavu ??
Buing a house nowadays has become more and more expensive all the time. Proc nepouziju „is becoming“ ?? Zmena se deje ted.
lb
DEPEND je stavové sloveso a tak se běžně nepoužívá v průběhových česech.
Druhá věta – tu máte z nějakého spolehlivého zdroje?
Grammar and vocabulary for First Certificate (LONGMAN) a samozrejme „Buying“
Nevím, mě se ta věta nelíbí. Takhle přesně je tam ta věta napsaná? Nebo ji máte nějak doplnit? Je jen takhle vytrřená o samotě, nebo je použitá v kontextu?
Je pouzita samostatne, tzv. „Entry test“. Pouze mam vybrat has become/is becoming.
No potom to je jasné, patří tam IS BECOMING. Mají asi chybu v klíči.
je to klasická příkladová věta, kterou učebnice uvádějí pro použití přítomného průběhového času – když popisujeme něco, co se postupně mění. Viz např. můj článek o přítomném průběhovém čase pro mírně pokročilé.
Diky moc. Presne takove vysvetleni jsem potrebovala;)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.