Help for English

fce

 

Chtěla bych dělat zkoušku FCE v březnu 2010, za jak dlouho je k vyzvednutí certifikát?

tak v breznu je zkouska tak za mesic a pul vyhodnoceni(na netu) a za dalsi cirka mesic a pul certifikat „doma“. takze to vychazi nekdy na zacatek cervna cirka.

Ale vyzvednutím certifikátu bych se zabýval až na posledním místě…

:-D mně by právě certifikát pomohl k více bodům v příjmačkách na vš, takže jsem omezená časem

myslim,že by ti možná pomohlo jim přinést aspoň ten pdf soubor,který si můžeš stáhnout,když jsou výsledky online.Je tam vidět počet bodů a známka a takové ty cambridge obrázky :-)

No, kamarád to taky dělal takhle na poslední chvíli a certifikát mu vydali asi dva nebo tři dny před uzávěrkou odesílání materiálů, ale to má každá škola jinak (tohle byla Karlovka), takže bych na to moc nespoléhal. Na pdfko bych to ale taky neviděl, protože to není „ověřená“ věc, u těch certifikátů berou taky pouze úředně ověřené kopie. Ale tohle bych spíš řešil s konkrétní fakultou, napiš jim na studijní a uvidíš :-).

Já to mám taky na Karlovku (na práva)ale fce chci zkusit i tak, nedělám to jenom kvůli bodům na příjmačky, jen mě zajímalo, jestli z toho budu něco mít :-D

Heh, tak na práva právě za dva týdny nastupuju :-D. Za certifikát mi dali 10 bodů. Nevim jak to bude příští rok, ale letos to bylo takhle: 200 bodů je základ (scio osp a zsv) + 10b za B2+ z jednoho jazyka + 10b za B2+z druhého jazyka + 10b za maturitu s vyznamenáním. Budu držet palce.

Ahojky,

chtela bych pozadat o radu, zacala jsem chodit do kurzu, ktery je po dobu tri mesicu 2× 2h tydne. Level A ( Elementary 2 ) , dalo by se rict, ze urcita cast mych vedomosti co se tyce gramatiky atd, je v tomto levelu opakovani a dopneni malych nedostatku.AJ jsem driv ne zrovna aktivne studovala na zakladce, na stredni a pul roku jsem byla ve statech. Kurz konci 30.ledna. Mam velky zajem o cambridskou zkousku, ale problem je v tom ze nedokazu sama posoudit kterou…Rozmyslim se mezi PET a FCE. FCE…ano, asi si mozna tukate na hlavu, Elementary a na FCE? Jsem ochotna se do uceni maximalne ponorit a hned jak mi v lednu skonci kurz, chci zacit dalsi a take prave nevim, zda pripravny na PET a nebo na FCE. Nikdy jsem cambridskou zkousku z AJ nedelala, takze vubec nemam predstavu na co mam, na co mit treba budu a jestli to zvladnu… Zkousku KET delat nechci. Cambridskou zkousku bych chtela delat na jare. Budu moc vdecna za radu, treba jen poradit, jestli je o hodne moc FCE tezsi, nez PET a tak. Predem moc dekuji :)

Asi bude nejlepší, když se podíváš na testy pro PET a FCE tady na stránkách. Jako pokud se budeš učit pouze v kurzu a sem tam doma, tak bych to asi na víc jak PET neviděl. FCE mi teda přijde o dost těžší než PET a dostat se na tu úroven z úrovně elementary po 2 kurzech, nevim no, já bych si asi udělal v klidu tu PETku, než se stresovat, jestli mi FCE vyjde na těch 60%. :)

Rozhodně souhlasím s Cortesem. FCE a PET jsou od sebe opravdu hodně daleko…
Určitě si zkuste udělat zkušebně jeden ze starších testů PET i FCE. Alespoň READING, USE OF ENGLISH a LISTENING. SPEAKING a WRITING si sama nepřekontrolujete.
Podle výsledku si uděláte obrázek, jestli se na to dá připravit, ale rozhodně byste musela hodně zapracovat a věnovat se tomu pokud možno každý den.

Jo a dnes začala soutěž právě o cvičebnice s plnými testy PET a FCE, takže při troše štěstí budete mít materiály zdarma :-)

Dekuji moc za odpovedi. Zamerim se na zkousku PET, po zimnim semestru aj kurzu si zvolim pripravu na PET zkousku a na jare ji zkusim. Alespon okusim jake to je zkladat cam. zkousku a budu mit urcity pohled na zkousku tezsi FCE.Chodim do prace, takze kazdodenni uceni je pro mne doslova zazrak. Ucim se co nejvic to jde, ale nekdy je lepsi si na den, dva odpocinout a ucit se zas s cistou hlavou :) Na soutez se podivam :) tak jeste jednou dekuji za radu.

Zdravim, chci navázat na předchozí otázku uživatelky Kaama a sice: je reálné mít po vykonání březnového termínu FCE do června 2010 certifikát? Konkrétně do 8.6. 2010, (tak jak to žádá Právnická fakulta v Praze).Pevně věřim, že ano, jelikož jsem zaspala a na letošní prosincový termín se připravovat nestíhám…A každý bodík se na přijímačky hodí :-)Díky

FCE jsem delala v cervnu 2009 (16.6.), na internetu byly vysledky 31.7. a certifikat byl k vyzvednuti 2.10.

ahojky, aktuálně studuji FCE v Austrálii, kdybyste chtěl někdo radu co to obnáší,tak Vám ji ráda dám. Upřímně jsem nečekala, že to bude takový zápřah, vůbec si tu nemám čas užít moře :-(

Zdravím, letos v prosinci se chystám na FCE. Učím se z internetu (především z těhle stránek) a teď jsem od kamaráda dostal knihu : First Certificate GOLD coursebook od Richarda Acklama a Sally Burgess, nakladatelství Lopngman rok vydání 1996. Myslíte že mi je tato kniha užitečná? Jsou testy FCE stejné jako před 14ti lety? nebo jí mam rovnou zahodit? díky za zodpovězení dotazu :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.