Help for English

Jak se přinutit učit?

 

Zajímalo by mě,jestli máte radu,jak se učit i když se nechce?!

Tak zkuste třeba nějakou zábavnou formu učení, já sem třeba teď byla na chatu, nebo se můžete podívat na nějaký film v AJ, není to jako kdyby jste se ,,drtil/a " slovíčka, ale zase se naučíte jinou formu jazyka.

zalezi ako casto sa nechce. Ak je to casto tak treba najst nejaku vhodnu motivaciu(nepozerat sa na to striktne ako len ucenie). No a na druhej strane treba vediet aj „vypnut“

Výsledek studia je tím lepší čím je lepší koncentrace. Gruber uvádí vzorec koncentrace takto: K=(zájem kladný i záporný) * (vůle + návyk). Násobení říká že si musíte hlídat aby ani jedna závorka nebyla nulová protože pak je celý výsledek nulový.
K zájmu doporučuje živě si představovat plusy/průsery když budete/nebudete umět. Já střídám zdroje ze kterých se učím, některá témata jsou záživnější, čtení méně náročné než učení slovíček atd. Chce to ale jednu „hlavní“ učebnici podle které postupujete vpřed nebo dopadnete jak já o prázdninách kdy jsem jen pasivně poslouchal podcasty.
K návyku doporučuje dát si ráno učebnici na polštář abyste ji musel večer vzít do ruky. Já si pořídil „učební“ stůl do ložnice, když už k němu sednu tak je vyhráno.

jejhe, a ja som si myslel, ze som jediny, co cita Grubera :-)

Děkuji moc všem a Therabitovi obzvláště zajimavý názor, budu rád i za další takhle přínosné!!Děkuji

Gruber funguje, aspoň u mne. Také jsem ho četl a mám doma pár knih. Když se nechce, tak je to skoro zbytečné něco začít dělat. Je to „vyhozený čas“. Jinak bych zvolil takovou formu učení, která to dokáže „zlomit“. Třeba si pustit nějaký film (nejlépe komedii) či seríál v orginále. Mohou se tam objevit zajimavá nová slova, která zapálí ten oheń zvědavosti a poznání :-) .

Právě jsem v upoutávce na knihu o učení cizího jazyka zjistil že si mám vytvořit „studijní plán“. Zkoušel jste to někdo? S jakým výsledkem?
Trochu od p.Grubera:
Zákon akce a reakce: nikdy si neříkejte zítra již MUSÍM na tu lekci sednout – má to přesně opačný účinek. Vysvětlení na příkladu: dejte si na zem fošnu a bez problému po ní přejdete na druhou stranu. Dejte tu samou fošnu do výšky třetího patra a ono „musím“ má účinek že nepřejdete.

Nepodceňujte návyk ve vzorci koncentrace. Stanovte si dobu kdy budete studovat: seriál v TV lze místo 2× týdně sledovat jen jednou, to samé platí o pravidelné návštěvě hospůdky atd. atd atd.

Nezbývá nic, než souhlasit.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.