Help for English

10 měsíců v Anglii

 

Ahoj,
jsem nyní na 10 měsíců v anglii na studiích. Je tu se mnou pár čechů, slovák, polák, nějací francouzy a hodně angličanů.

Musím se naučit Anglicky, to je můj cíl. Anglicky se učím od nějaké třetí třídy, ale nezdá se, že by to bylo dvakrát platné.

Rodilým mluvčím rozumím jen občas. U těch ostatních je to o poznání lepší. Ale málokdy se s někým dokážu bavit.

Mám s sebou knihu od Raymond Murphy: English Grammar in Use (modrá). Dále PhDr. Milena Vodičková: Učebnice angličtiny (nakladatelství FIN) a cvičebnici angličtiny (Sarah Peters – Tomáš Gráf), polyglot.

Chtěl bych Vás poprosit, jestli byste mi nemohli doporučit, jakým způsobem se vzdělávat v oblasti angličtiny abych využil co nejefektivněji svých 10 měsíců.

Opravdu děkuji, Martin.

Ahoj, nacházím se v podobné situaci (10 měsíců v británii na erasmu) a taky zrovna promejšlim strategii, protože mám strach, že by se mi mohlo stát, že se nic nenaučim :).
studuješ tam přímo angličtinu, budeš navštěvovat nějaké kurzy?
Myslim, že pro tvou (naši) angličtinu je nejlepší vykašlat se na čechy a co nejvíc mluvit s místními nabo i s třeba s francouzi, ale hlavně mluvit, mluvit, mluvit. Je určitě dobrý občas otevřít učebnici, ale to se dá i včechách. Až když angličtinu aktivně používáš, uvědomíš si, jak málo toho umíš (ale taky jak rychle postupuješ vpřed).
ale co budu psát, na tohle už si beztak určitě přišel a přesnš tuhle odpověď si čekal, ne? :)

Hmm sranda ja som tiez v anglicku v podobnej situacii :-) :-D Chodim tu normalne do skoly atd, je to na Isle of Wight, a ta britska anglictina mi nejde a nejde do tych usi ani za toho boa :shock: Pocuval som hodne anglictiny, ale hlavne tej americkej, co bola asi chyba, lebo teraz sa tu citim ako keby ani po anglicky nerozpravali vobec :D A najhorsie je to ked rozprava moj host otec, ktory je z Manchestru( a to je len v strede anglicka) a ma ten divny severansky prizvuk- mi to pripada niekdey ako ruska anglictina ak ma chapate :D Pozeranie telky je tiez horor niekedy, minule sme pozerali nejaku britsku komediu, tak sa priznam ze som 90% ani nerozumel :oops: a to sa ucim anglictinu 10 rokov… naopak, ked zapnu The Simpsons alebo nejaky iny americky program rozumiem 99%, fakt divne.

Poradil by som ti hlavne rozpravat, rozpravat, rozpravat, frazy nachytas aj bez ucebnic a ono to samo pride, ked ti slovosled, konstrukcia vety a slovicka budu napadat same. U mna to este neprislo :o

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.