pěkný test
Bylo to užitečné zopakovat si tuhle látku – u pár věcí už jsem si
nebyl jist.
80 %, takže celkem spokojenost .
Komentáře k článku: Test: Unreal time
pěkný test
Bylo to užitečné zopakovat si tuhle látku – u pár věcí už jsem si
nebyl jist.
80 %, takže celkem spokojenost .
to tailor-made znamená jako ušitý na míru?
to tailor-made znamená jako ušitý na míru?
Re:
přesně tak.
Re:
přesně tak.
Re: Re:
užitečná vazbička, jinak 90%
2
A proč u 2 nemůže být d, jakože nechcu, ať pomůže v budoucnosti.
2
A proč u 2 nemůže být d, jakože nechcu, ať pomůže v budoucnosti.
Re: 2
to je jedno, kestli v přítomnosti nebo v budoucnosti. Pro přítomnost a budoucnost se v „nereálném čase“ používá PAST TENSE – proto I'D RATHER YOU DIDN'T.
dobrý testík
tak isto 80
moc hezký testík!! pěkné procvičení, naštěstí už po x y takových testech vidím pokrok! 80%
Re: Is 4 right?
je to tzv. smíšený kondicionál, podmínka v minulosti, výsledek v přítomnosti. Máme tu o tom i článek.
7. příklad
Chci se zeptat, jestli nemůžu použít první možnost:
Suppose you didn't find it, what will you do? – ve smyslu: Tuším, žes to
nenašel, co (teď) budeš dělat? – jak by se tohle správně řeklo?
Děkuju.
7. příklad
Chci se zeptat, jestli nemůžu použít první možnost:
Suppose you didn't find it, what will you do? – ve smyslu: Tuším, žes to nenašel, co (teď) budeš dělat? – jak by se tohle správně řeklo?
Děkuju.
Re: 7. příklad
Tam by muselo být I SUPPOSE. Osobní zájmeno I tam není, není to tedy obyč. oznamovací věta „já předpokládám“. Samotné SUPPOSE YOU DODN'T FIND IT je ‚co kdyby…‘
Re: 7. příklad
Tam by muselo být I SUPPOSE. Osobní zájmeno I tam není, není to tedy obyč. oznamovací věta „já předpokládám“. Samotné SUPPOSE YOU DODN'T FIND IT je ‚co kdyby…‘
Re: Re: 7. příklad
Už to chápu. Moc děkuju!
70%
Po prečítaní látky som test vyplnil na 90 %, ale aj tak ten Unreal time nechápem.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.