mam úspěšnost 80%, a říkám si DOPYTLE =((
Komentáře k článku: Obecný test (elementary) 2
mam úspěšnost 80%, a říkám si DOPYTLE =((
7 otázka
Dobrý deň,
ak by som sa mohol spýtať, v siedmej otázke je at the morning … pod tým je uvedený príklad – aký je rozdiel medzi at the weekend a at the morning ? Podľa mňa je aj jedno aj druhé dosť nepresné tak prečo pri jednom je at the a pri druhom nie ? ďakujem inak super test …
7 otázka
Dobrý deň,
ak by som sa mohol spýtať, v siedmej otázke je at the morning … pod tým je uvedený príklad – aký je rozdiel medzi at the weekend a at the morning ? Podľa mňa je aj jedno aj druhé dosť nepresné tak prečo pri jednom je at the a pri druhom nie ? ďakujem inak super test …
Re: 7 otázka
Je tam IN the morning, ne AT
95%
85% no nic, příště to vylepším
Ahoj, z vysvětlení mi není úplně jasná čtyřka: „Yes, here you are“. Přeloženo jako „Ano tady ho máš“. Této větě rozumím jako Ano, tady jsi. Není tam podmět ten dollar. Je to nějaká vazba? Nějaké ustálené spojení v reakci na otázku tohoto typu? Předem se omlouvám pokud je můj dotaz hloupý. Za případnou odpověď děkuji.
Dining room a dinner
Dobrý den, vaše stránky jsou vážně skvělé.
Mám dotaz. Proč se dining room vyslovuje jako /dajning ru:m) a dinner /din®/
(to “r” je místo “obráceného e”). Děkuji.
Dining room a dinner
Dobrý den, vaše stránky jsou vážně skvělé.
Mám dotaz. Proč se dining room vyslovuje jako /dajning ru:m) a dinner /din®/ (to “r” je místo “obráceného e”). Děkuji.
Protože DINNER má první slabiku uzavřenou a vyslovujeme /ɪ/ (podobně
jako třeba WIN).
Sloveso DINE má slabiku otevřenou, končí tzv. silent E, které
mění výslovnost na /aɪ/ (podobně jako třeba WINE).
Pokud byste napsala DINER, četlo by se to /daɪnə/.
Vy jste se ale možná ptala, proč se tyto dva podobné výrazy vyslovují jinak. To by asi vyžadovalo hlubší etymologický rozbor, který už raději přenechám někomu jinému.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.