Help for English

Jaká učebnice pro samouky

 

Z jakých učebnic pro samouky se učíte ?
Jaká je tak nejideálnější ?
Co by měla obsahovat správná učebnice ?

Osobně se mi celkem líbila např. tahle http://knihy.abz.cz/…-samouky-2cd , pro úplné začátečníky není špatná tato http://knihy.abz.cz/…a-samouky-cd. Když už člověk umí trochu víc, může přejít k učebnicím od renomovaných vydavatelství v angličtině..

Začátečníkům bych doporučil aby si sehnali učebnici podle které se RYCHLE dostanou na úroveň kdy vidí výsledky (motivuje to k dalšímu učení). Vždy budu doporučovat starší „Anglicky za tři měsíce“ od Františka Malíře, obsahuje i dobré rady ke studiu.Meziknihovní výpůjční službou by neměl být problém sehnat. Dostanete se na úroveň kdy můžete číst zjednodušenou četbu level 3. Snad někdo doporučí něco novějšího.

Já osobně bych česky psanou učebnici úplně vynechal. Ze startera na elemtary bych se dostal pomocí Markova kurzu angličtina pro začátečníky a potom bych zvolil nějaké pořádné, anglicky psané učebnice. Osobně by vzal něco od nakladatelství Cambridge z řady In Use. :) Slovíčka i gramatiku. Zároveň se učit samozřejmě odsud a slovíčka se učit pomccí Language Labu.

Angličtina za 12 hodin. :)

S českými učebnicemi je ale celkově docela problém. Oni se tam totiž mohou vyskytovat špatné, či zastaralé výklady a člověk si je pak dost vštípí do hlavy a špatně se odnaučují. Českých učebnic pro samouky je spousta a problém je, že je zřejmě nikdo jiný než ti samouci nečte – nekontroluje a knihy se prodávají vesele dál bez korence. Vydat si může asi každý co chce…

Já osobně sám mám zkušenost s jednou českou učebnicí a programem a o pár poměrně podstatných věcech co mě to naučilo špatně vím.

Jakou kavlitu mají knihy od Aleny Kuzmové ? (vydal je Cpress)

On ten Markův kurz pro začátečníky zatím končí ing tvarem slovesa. Já bych si v této fázi netroufnul na anglicky psanou učebnici zejména proto že to trvá déle nastudovat a pochopit (asi bych tím praštil).

Kvůli španělštině jsem o víkendu stáhnul katalog nakladatelství FRAUS je tam pro samouky „Step by Step“ kde je garmatika vysvětlována česky.
Máte někdo zkušenosti s tímto nakladatelstvím? názvy titulů zní zajímavě Technical English, English for the Automotive industry, …for Telephoning,…for Accounting atd.

Pokračování bude… kdyby ono to nedalo tolik práce. :-)

Step by Step mám 2 díly. Prvním díle je gramatika vysvětlená česky a ve druhém díle anglicky

Michal Kolesa: já to asi špatně pochopil – všechny výše uvedene tituly máš? (já to napřed pochopil že o nich uvažuješ). Jak daleko jsi došel v Step by Step?

Ještě jsem je neotevřel :-(

Jestli dobře počítám tak máš 7 začátečnických učebnic a sháníš další. Právě tady debatuji o tom jak se přinutit učit koukni radši tam: http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…
Nesháněj další knihy začni znovu od začátku se Step by Step. Já jeden čas pro pestrost studoval ze dvou knih současně. Jedna byla typická (výklad + cvičení) druhá spíš drilová (česko anglické věty).

Step by step už mám dlouho (snad ještě od základní školy)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.