Parádní přehled. Díky moc
Komentáře k článku: Countable / Uncountable Nouns - přehled
Parádní přehled. Díky moc
a lot of / lots of
Dobry den. Neviem ci dobre chapem rozdiel medzi " a lot of / lots of " Je to uplne to iste ? Myslim, ze s „lots of“ som sa este nestretol. Pouziva sa casto ? Dakujem.
a lot of / lots of
Dobry den. Neviem ci dobre chapem rozdiel medzi " a lot of / lots of " Je to uplne to iste ? Myslim, ze s „lots of“ som sa este nestretol. Pouziva sa casto ? Dakujem.
Re: a lot of / lots of
Rozdíl není, to máte stejné jako ‚spousta něčeho‘ a ‚spousty něčeho‘
tabulka
Tahle tabulka je náhodou bezvadná. Vše, co jsem se o podst. jménech naučila je tu přehledně uspořádáno. A protože se mi to občas pletlo, je dobré mít takové shrnutí po ruce. Líbí se mi i místo vlevo pod singular, protože si můžu sem dát ještě i svoje poznámky. Ještě by se sem mohly dát odkazy na články „Much, many a lot“, „Používání little, a little, few, a few“ a „Some vs. any“. Tady je vše dokonale vysvětleno. Díky za přehled. Já bych nejradši měla takové tabulky na všechno.
tabulka
Tahle tabulka je náhodou bezvadná. Vše, co jsem se o podst. jménech naučila je tu přehledně uspořádáno. A protože se mi to občas pletlo, je dobré mít takové shrnutí po ruce. Líbí se mi i místo vlevo pod singular, protože si můžu sem dát ještě i svoje poznámky. Ještě by se sem mohly dát odkazy na články „Much, many a lot“, „Používání little, a little, few, a few“ a „Some vs. any“. Tady je vše dokonale vysvětleno. Díky za přehled. Já bych nejradši měla takové tabulky na všechno.
Re: tabulka
Výborný nápad! Právě jsem vše přidal
tabulka
Souhlasím, taky bych takových tabulek uvítal víc. Občas mi trvá moc dlouho, než najdu správný článek. Takže díky autorovi a jen houšť
Souhlasím, taky bych takových tabulek uvítal víc. Občas mi trvá moc dlouho, než najdu správný článek. Takže díky autorovi a jen houšť
Re: Re: tabulka
Děkuji
Ještě mám připraveny dvě, ale pro nižší úroveň (bude se jednat
o tvoření přítomného prostého času a pak rozdíl mezi přítomným
prostým a průběhovým), a je tu už jedna na tázací zájmena, jak už
jsem psal.
Zkoušel jsem i jiné, ale nějak to nebylo ono…
Ale určitě na to budu myslet a pokud mě něco napadne, zkusím to hodit na
papír a uvidíme…
V každém případě, pokud má někdo jakýkoli nápad na tabulku, sem
s ním Jen
mějte na paměti, že některé jevy prostě nejde dát do jasného čtverce
Buď je informací příliš málo (THIS/THAT/THESE/THOSE), nebo zase
příliš hodně…
Re: Re: Re: tabulka
To je slovo do pranice, mám pár nápadů a tak přes sobotu sednu a napíšu.
uncountable nouns
Dobrý den, jak je to s podstatnými jmény chips, crisps? Jsou počitatelná, nebo nepočitatelná?
uncountable nouns
Dobrý den, jak je to s podstatnými jmény chips, crisps? Jsou počitatelná, nebo nepočitatelná?
Re: uncountable nouns
Počitatelná, vždyť je na konci -S.
Stejně jako APPLE (j.č.) / APPLES (mn.č.)
CHIPS a CRISPS se většinou používají v mn.č.
hezky zpracované! mám jeden dotaz: je špatně, když řeknu: there isn't any book ? děkujii
hezky zpracované! mám jeden dotaz: je špatně, když řeknu: there isn't any book ? děkujii
Re:
Obecně se používá před počitatelným podst.jm. v j.č. A, ale pokud
chcete dát důraz na to, že tam není jakákoli (vůbec žádná)kniha, pak je
ANY v pořádku.
Tato tabulka je velice obecná. Více se dočtete v konkrétním článku
(odkaz je pod tabulkou).
Re:
Děkujeme
Re: Re: uncountable nouns
No jo, ale např. NEWS má také -S a co pak chudák nezkušený student
Re: Re: uncountable nouns
No jo, ale např. NEWS má také -S a co pak chudák nezkušený student
Re: Re: Re: uncountable nouns
Jistě, ale něco takového se opravdu nestává často…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.